liberinteleorman.ro

VIDEO. Flash Mob pe centrul Alexandriei! Zeci de tineri au dansat pentru conștientizarea importanței mișcării

29 septembrie 2019
Advertisement

29 septembrie este o dată importantă, ce marchează Ziua Mondială a Inimii, prilej cu care Forumul Național de Prevenție și Societatea Română de Cardiologie au organizat și în acest an, în parteneriat cu cluburile Rotary din Districtul 2241 a  Promenadei Inimilor în 27 de orașe ale țării: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Botoșani, București, Caransebeș, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Dej, Drobeta Turnu Severin, Iași, Onești, Ordoheiu Secuiesc, Năsăud, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Tg Jiu, Timișoara, Turda și Suceava.

Promenda inimilor este un concept simplu şi inovator ce are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea.  Aflat la  a VII-a ediție, proiectul implică amenajarea, în parteneriat cu autoritățile locale, a unei rute accesibile prin care publicul de toate vârstele este încurajat să facă mișcare, proiectul  fiind derulat prin aportul direct al cluburilor Rotary din cele 27 de orașe, în parteneriat cu CaliVita și Profi.

La Alexandria, zeci de tineri s-au întâlnit în centrul orașului, în apropierea fântânii arteziene și au dansat ore întregi, îndemnându-i și pe trecători să li se alăture, pentru a conștientiza importanța mișcării pentru starea generală de sănătate, dar mai ales în contextul problemelor cardiovasculare. Mai mult, a fost amenajat în același loc un cort în care mai mulți asistenți medicali au verificat tensiunea arterială a trecătorilor. Din 120 de oameni testați, doar trei au avut tensiunea în limite normale.

Însă dansul copiiilor de la InterAct și al cercetașilor din Alexandria a atras toate privirile, trecătorii fiind impresionați că și în Teleorman s-a întâmplat un Flash Mob, precum cele pe care până acum le-au văzut doar la televizor. Membrii clubului Rotary Alexandria, dar și președintele lui, Florin Titirișcă, s-au angajat serios în dans, din dorința de a arăta că mișcarea e importantă atât pentru starea fizică, dar și pentru cea psihică.

În continuarea acestor manifestări, pe 13 octombrie va avea loc Maratonul Bucureștiului, eveniment de tradiție la care cardiologii români participă de peste 10 ani,  iar parteneriatul cu cluburile Rotary, intitulat generic „Rotary, Inima Mea” datează din 2013.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. Tânărul acuzat de violarea și sechestrarea tinerei de 19 ani se apără: „Putea să plece oricând, nici nu era încuiată ușa”

Următorul articol

EXCLUSIV! Ghidul pesedistului ieșit la strâns de semnături. Membrii PSD sunt învățați să spună „Bună ziua” și „Mulțumesc”, înainte să amenințe cu tăierea pensiilor și salariilor…

Cele mai recente articole de Administratie