liberinteleorman.ro

VIDEO Emeric Imre, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vanghele Gogu au cântat la Alexandria în fața unui public restrâns

11 mai 2019

Muzica folk nu pare a fi atractivă pentru locuitorii Teleormanului, care în aceste zile celebrează o zi inventată special pentru ei. Așa că venirea la Alexandria a unor uriași ai genului n-a mobilizat populația, așa cum se întâmplă în lumea civilizată. Practic, platoul din fața Casei de Cultură, care, la spectacole de manele era pe vremuri intolerabil de plin, acum a fost ocupat de vreo câteva zeci de persoane. Partea bună a fost că acestea chiar au demonstrat că citesc poezie și că sunt interesate și de mesajul pieselor pe care le ascultă, lucru din ce în ce mai rar în ultima perioadă. După ce Trupa Arhaic a susținut un recital pe scena amplasată în centrul orașului, Andrei Păunescu a invitat în fața publicului tinere speranțe ale folk-ului, dar și nume grele ale genului. Fiecare a venit cu o interpretare proprie a unor mesaje de tip patriotic, de dragoste sau de speranță, ba mai mult decât atât, s-au interpretat piese care cucereau generații și ajungeau peste tot în țară, datorită Cenaclului Flacăra.

Mircea Baniciu a susținut un recital de zile mari, ridicând publicul în picioare, și a promis că va reveni la Alexandria ori de câte ori va fi invitat, pentru că se simte foarte bine în fața oamenilor din Teleorman. Mircea Vintilă și-a recucerit fanii cu piesa lui „Pâmântul deocamdată”, iar Emeric Imre a reiterat succesul său constat cu piesa „Nebun de Alb”, deși „Ilie de la sculărie” pare să aibă din ce în ce mai multă priză la public. Andrei Păunescu, Vanghele Gogu, dar și copii talentați care se dezvoltă în cadrul Cenaclului Flacăra au bucurat pe cei puțini prezenți în fața Casei de Cultură. Dar seara a fost, per ansamblu, una foarte reușită, numai din considerentul că la Alexandria se ascultă foarte rar muzică live. Și în vremuri în care așa-zișii artiști încasează mii de euro, pentru a dansa pe propriul CD, a fi părtaș la piese cântate din suflet, cu instrumente muzicale adevărate înseamnă din ce în ce mai mult.

Recital Emeric Imre
Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dacian Cioloș a lipit afișe la Alexandria flancat de Poliția Locală, care i-a cerut ”poziție”

Următorul articol

„Dragi păpușe teleghidate, mergeți acasă pentru că în Teleorman nu sunt locuri de cazare disponibile” – mesajul președintelui Consiliului județean, după ce i-a „spionat” pe cei de la USR-Plus

Cele mai recente articole de Cultură