VIDEO. Dacian Cioloș a pregătit pâine la țest în Teleorman

în Actualitatea politică

Vizita lui Dacian Cioloș în județul Teleorman a fost una ieșită cumva din tiparele vizitelor oficiale făcute de politicieni în teritoriu. Liderul politic a ajuns, printre altele, și în comuna Beuca, unde a fost invitatul lui George Dumitru, un tânăr telormănean care păstrează cu sfințenie obiceiul preparării pâinii la țest. George a învățat să manufactureze cuptoarele de lut de la niște bătrâne din localitatea sa natală și duce mai departe o tradiție pe cale să dispară din România, deși pâinea la test este considerată “regina pâinii”. Pentru fabricarea țesturilor, George folosește o argilă specială chiar în Beuca și apoi le usucă la soare vreme de o lună.

Interesat de povestea pâinii la țest, Dacian Cioloș a ajuns astăzi la casa bunicilor lui George Dumitru și, împreună cu acesta, a început să frământe aluatul special, învățând astfel o rețetă de pâine moștenită de la străbunii Teleormanului. În timp ce frământa pâinea, împreună cu George, Cioloș a vorbit despre importanța păstrării tradițiilor, dar și despre dificultățile pe care le întâmpină agricultorii teleormăneni, pe care i-a întâlnit în parcursul său prin zona rurală a județului.

La finalul prepărării pâinii, George Dumitru i-a dăruit lui Dacian Cioloș un țest fabricat de el, pe care a inscripționat cuvintele: “Un plus de savoare din Teleorman”, îndemnându-l pe liderul PLUS să ducă mai departe tradiția pregătirii pâinii la țest.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

    • Dacian e un om deosebit. A venit in comunele din Teleorman pentru a discuta cu localnicii despre problemele lor insa acestia l-au asteptat beti in carciuma…
      E de apreciat cum un lider la Uniunii Europene este face atatea eforturi pentru oameni.

      Cat despre George Dumitru, este un om care merita mai mult apreciat, este tiparul de persoana care ar trebui sa ne reprezinte judetul la nivel inalt (este tanar, inteligent si foarte modest). Mi-ar placea sa-l vad pe listele USR-PLUS pentru parlamentare in 2020. E un om reprezentativ ! Respect !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*