liberinteleorman.ro

VIDEO. Dacian Cioloș a pregătit pâine la țest în Teleorman

29 august 2019

Vizita lui Dacian Cioloș în județul Teleorman a fost una ieșită cumva din tiparele vizitelor oficiale făcute de politicieni în teritoriu. Liderul politic a ajuns, printre altele, și în comuna Beuca, unde a fost invitatul lui George Dumitru, un tânăr telormănean care păstrează cu sfințenie obiceiul preparării pâinii la țest. George a învățat să manufactureze cuptoarele de lut de la niște bătrâne din localitatea sa natală și duce mai departe o tradiție pe cale să dispară din România, deși pâinea la test este considerată „regina pâinii”. Pentru fabricarea țesturilor, George folosește o argilă specială chiar în Beuca și apoi le usucă la soare vreme de o lună.

Interesat de povestea pâinii la țest, Dacian Cioloș a ajuns astăzi la casa bunicilor lui George Dumitru și, împreună cu acesta, a început să frământe aluatul special, învățând astfel o rețetă de pâine moștenită de la străbunii Teleormanului. În timp ce frământa pâinea, împreună cu George, Cioloș a vorbit despre importanța păstrării tradițiilor, dar și despre dificultățile pe care le întâmpină agricultorii teleormăneni, pe care i-a întâlnit în parcursul său prin zona rurală a județului.

La finalul prepărării pâinii, George Dumitru i-a dăruit lui Dacian Cioloș un țest fabricat de el, pe care a inscripționat cuvintele: „Un plus de savoare din Teleorman”, îndemnându-l pe liderul PLUS să ducă mai departe tradiția pregătirii pâinii la țest.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Alexandria va găzdui Campionatul European de Pangration Athlima

Următorul articol

EXCLUSIV! Liviu Dragnea e cetățean de onoare și într-un oraș din Satu Mare, iar primăria refuză retragerea titlului!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică