VIDEO. Cum a fost rasă Pădurea Vedea din Alexandria, pentru beneficii electorale și pentru interesele unor afaceriști?

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Pădurea Vedea, botezată sau nu „zonă de agrement”, chiar a fost, pe vremuri, pădure. Făcea parte din fondul forestier național și oxigena zona Alexandriei, fiind, până la urmă, o parte simbolică a unui județ în numele căruia pădurea rezidă ca o ironie. Pentru că dacă ne referim strict la etimologie, Teleorman înseamnă „pădure nebună”, sugerând o abundență de verde în zonă. Din păcate, pădurile au fost tăiate în județ fără milă, iar Alexandria nu a făcut notă discordantă cu acest comportament dăunător, așa că administrația locală a luat prin 2010 decizia de a schimba pădurea în parc. În 2015 au început licitațiile, iar pădurea a devenit o mare de cioturi. Acum, locul pare să nu fi fost vreodată populat cu arbori, locul fostei păduri fiind luat de băncuțe, pergole, grătare, boxe și copaci luați de la Sere și plantați aiurea într-o zonă inundabilă, motiv pentru care jumătate dintre ei s-au și uscat.

Desigur, administrația locală și-a văzut interesul. Electoral și nu numai. Pentru că în zonă s-au deschis o grămadă de restaurante și localuri, toate legate de același interes: transformarea pădurii vechi în nouă zonă de agrement. Acum, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și fina lui, Cristina Teodorescu, ne transmit drepturi la replică (formal și informal), în care ne explică faptul că parcul amenajat pe locul pădurii e foarte plăcut și agreat de localnici. Numai că, bieții de ei, uită un aspect esențial: parcul poate să fie cel mai frumos din România. Esențial e faptul că el a fost construit, în mod ILEGAL, pe locul unei PĂDURI. Una care oferea oxigen zonei, nu leagăne și bănci la supra-preț. Dar, pentru că pozele fac cât mii de cuvinte, prezentăm în cele ce urmează o filmare, realizată în anul 2018, care arată cum s-a ras o pădure de dragul unor interese. Electorale și nu numai.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*