VIDEO. Consilier local din Teleorman duce oameni la vot și refuză să se legitimeze: „Gata! Repede! Verificați-l, că a căzut Dragnea! Ăsta este pretextul?”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

O altă neregulă electorală a avut loc în această seară în comuna Orbeasca de jos din Teleorman, unde un consilier local a fost observat aducând oameni la votare. Totul s-a întâmplat la secția 224, unde un consilier local a dus cu mașina personală mai mulți votanți la secție, supervizându-i apoi la ușă. După ce a fost atenționat de delegatul unui partid politic, consilierul a încercat să fugă, dar a fost așteptat la ieșirea din secție de un polițist. Deși în primă fază a refuzat legitimarea, în cele din urmă, acesta a fost determinat de împrejurări să se identifice în fața agentului de poliție. În tot acest timp, consilierul a încercat să-l determine pe delegat să plece, apoi l-a adus pe tatăl delegatului în discuție, despre care a spus că îl cunoaște, iar spre final a negat faptul că a adus oameni la urne, chiar dacă în fază inițială, acesta a admis că a făcut acest lucru. Dialogul este halucinant. Cu atât mai mult cu cât consilierul local se victimizează, susținând că acum e verificat, numai pentru că Dragnea a ajuns în pușcărie.

Dacă la început, consilierul spune în clar: „Da, domn’le! I-am adus pentru că nu se regăsesc pe listele electorale din Orbeasca de Sus.”, ulterior el neagă că ar fi încălcat în vreun fel legea. Mai mult, el se victimizează constant și neagă evidențele: „N-am intrat în secția de votare. Nu m-am dus în secția de votare. Nu, domn’le, nu mă legitimați! Nu vă dau buletin, nu înțelegeți? Ei, drăcia dracu! Ia! N-am făcut nimic! Am intrat până în incinta școlii. Am spart școala? Ce-am făcut? Gata, repede! Verificați-l pentru că a căzut Dragnea. Ăsta este pretextul? Și că nu mai e Dăncilă? Suntem cetățeni ai României, avem drepturi!”

Consilierului i se alătură în cele din urmă și un alt bărbat, care îl sfătuiește „prietenește” pe delegat să plece unde are treabă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*