VIDEO. Attila Szabo: „Într-un final, știi care-i țara ta? Țara ta e aia care te respectă!”

în Administratie

Campionul mondial Attila Szabo s-a întors în țară și, ajuns la Alexandria, a fost așteptat de prietenii lui, care i-au pregătit o petrecere surpriză. Cu lacrimi în ochi, campionul s-a bucurat ca un copil de felul în care a fost primit și multe minute a avut lacrimi în ochi, pentru că se știa iubit și apreciat, dar nu conștientizase, probabil, cât de importantă a fost munca lui pentru oamenii din jur. I-a îmbrățisat pe toți cei care au fost prezenți la petrecerea la care a fost adus sub un pretext care nu l-a făcut nicio secundă să ia în calcul varianta unei bucurii și a stat de vorbă cu toată lumea, încercând să le arate tuturor cât de importanți sunt pentru el. Bucuria revenirii acasă i-a fost sporită de prezența la petrecerea dedicată lui a fostului campion olimpic Gheorghe Berceanu, care l-a premiat, din nou, pentru toată munca de titan pe care depus-o în toți acești ani. Cu acest prilej fericit, Attila a acordat ziarului Liber în Teleorman, pentru care rămâne o inspirație, un interviu în exclusivitate, în care a vorbit despre munca lui, despre piedicile pe care le-a întâmpinat de-a lungul vremii, dar și despre conștientizarea faptului că munca lui n-a trecut neobservată, iar numele lui va rămâne mereu gravat în medaliile de aur, argint și bronz pe care le-a câștigat, cu mult efort, în fiecare an. Fără a fi primit altă susținere decât cea a familiei și prietenilor.

Urmăriți interviul integral aici:

Am văzut și în aeroport când am venit, o grămadă de lume a vrut să facă poze cu mine. Înseamnă că însemn ceva, am făcut ceva și, mai ales, mai e un lucru: dacă am reușit să ascult imnul României, pentru mine înseamnă că chiar am știut să fac ceva în sportul ăsta. Am muncit enorm de mult.

Dacă nu ești conștiincios nu ai ce căuta acolo. În orice domeniu este la fel. Numai soția mea poate să spună, care a văzut, nici ei nu îi venea să creadă că am nevoie de atâta muncă.

Stau de 21 de ani în Teleorman, sunt teleormănean, nu mai plec eu de aici. Aici în Teleorman, sprijinul a fost că v-am cunoscut pe voi, altceva nu.

Aici în România nu e bine să fii valoros. Asta e partea cea mai proastă. Asta e realitatea. Arată-mi un om de valoare că e pus undeva. Eu am de 21 de ani o firmă, dau de 21 de ani salarii, pe mine vine și mă controlează unul care n-a produs în viața lui 1 leu. Și atunci despre ce vorbim? Aici sunt oameni care nu sunt conectați la realitate. Pur și simplu, vin din nori spre noi. Atât în sport, cât și în viață, îmi pare rău s-o spun, dar lucrurile merg rău.

Ce speranțe au sportivii care au talent? Îi sfătuiesc să plece în străinătate, așa cum au și făcut-o mulți, chiar eu i-am dus la echipa la care am fost eu. Pentru că, într-un final, știi care e țara ta? Țara ta e aia care te respectă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*