Victor Ponta, audiat în BELINA: „Era un loc amenajat ad-hoc unde am aterizat cu elicopterul. Nu am achitat niciodată”

în Actualitatea politică/Justitie

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat marți, în calitate de martor, în dosarul Belina, în care toate pistele duc la Liviu Dragnea, dar acesta nu are nicio calitate în cauză.

Victor Ponta a recunoscut că a fost pe insula lui Dragnea, dar nu își amintește să fi observat vreun aspect care să-i atragă atenția cu privire la cele două proiecte de HG prin care s-au mobilizat trei ministere și zeci de angajați să dea bunuri ale statului în administrarea Consiliului Județean Teleorman via TelDrum.

„M-am deplasat în Insula Belina din cate îmi amintesc de două ori, în 2014 și 2016, la invitația colegului meu Liviu Dragnea, viceprim-ministru. Am observat o cabana, nu am intrat în interior și nu am rămas peste noapte. Era un loc amenajat ad-hoc unde am aterizat cu elicopterul în 2014. În 2016 am mers cu mașina.

Am intrat în acea cabana, toți care am fost acolo aveam acces în interiorul acelei locații. Era o cabana cu un singur nivel. Nu cunosc dacă s-a achitat vreo taxă. Am fost invitat de domnul Dragnea în Teleorman în mai multe locații și nu am achitat niciodată.

Pot să spun în legătură cu cele două proiecte de HG că nu am observat niciun aspect care sa-mi atragă atenția. În timpul guvernării în care am exercitat funcția de prim-ministru au fost exercitate mii de active către autoritățile locale, astfel încât pot preciza că procedura era una uzuală.

Am discutat doar o dată cu domnul Liviu Dragnea, care ne-a spus că în acea zonă se dorește a fi implementat un proiect pentru dezvoltare de către Consiliul Județean, discuție pe care am avut-o înainte de introducerea celor două proiecte pe circuitul de avizare”, a spus Victor Ponta la Tribunalul București.

DNA acuză că părți din Insula Belina și brațul Pavel ar fi fost trecute ilegal din proprietatea statului în cea a Consiliului Județean Teleorman pentru ca, mai apoi, să ajungă sub controlul controversatei companii Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea.

Reamintim că Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul “Belina”, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al CJ Teleorman; Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor; Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria; Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*