liberinteleorman.ro

Victor Drăgușin – primarul ”voi face”

28 martie 2016

Monica Vasilescu

victor-dragusinVictor Drăgușin a părut, încă de la început, unul dintre prea puținii primari în firea lor. Elegant, pedant și mai mereu pregătit în a da răspunsuri satisfăcătoare, el a convins pe mulți că este omul potrivit la locul potrivit. Chiar și acum mai spun unii că, pentru a fi primar la Alexandria, este de ajuns să ai prezență scenică și cuvintele la purtător. Așa a considerat și Drăgușin timp de două mandate, adică opt ani de zile, în urma cărora singura investiție concretă și benefică se numește Ștrandul Vedea din Alexandria. În rest, vorbăria și planurile au fost la cote înalte.

De când este Victor Drăgușin primar la Alexandria, din 2008, tot auzim despre proiectele sale în materie de investiții că a tot bătut câmpii cu grație despre mărețe realizări underground. Ba că face pistă pentru bicicliști, ba că urcă mașinile într-o parcare supraterană (transformată, ulterior, în subterană), că face pasaj subteran, centru multifuncțional pentru tineri, cinema, parcări verzi, parc industrial, piața de gros, etc. La o anume perioadă de timp, cu precădere în anii electorali, Victor Drăgușin simte nevoia să convoace presa locală și să ”bage din top”. El povestește mereu despre aceleași lucrări, mai aduce câte un desen sau mai pictează câte-o idee nouă. De vreo două săptămâni, edilul-șef de la Alexandria a reluat conferințele de presă în teren, pentru a arăta stadiul unor investiții mici și de lungă durată, pe care să le arunce în ochii alegătorilor în această vară. La cel mai recent periplu, Drăgușin a dus presa locală în recunoaștere la câteva obiective, printre care: „Construire sală de sport la Gradinița cu PP nr.7”,  “Modernizare stradă Mircea cel Bătrân”(tronson cuprins între Str. Dr. Stânca – Str. București) și “Amenajare sala mică a Casei de Cultură a municipiului Alexandria pentru cinematograf cu proiecție în sistem 3D”. Toate, evident, de viitor. Rareori a invitat Victor Drăgușin jurnaliștii pentru a le spune: am făcut. Asta s-a întâmplat la tăierea panglicii la ștrand, punerea în funcțiune a sistemului extrem de inteligent de semaforizare și inaugurarea ANL-urilor (unde, apropo, s-au învecinat mulți angajați ai primăriei). Cam asta am putea enumera, în linii mari, dintre reușitele primarului Victor Drăgușin, deși nu sunt de ignorat din portofoliul său nici florile agățate în fața primăriei și a prefecturii, două-trei borduri roșii, muzica stradală care face toți banii și câteva copertine fabricate cu firmele exacte.

Acum scoate la aerisit una dintre piesele de rezistență ale administrației sale sugrumate de promisiuni: cinema 3D, dar și ăsta are dată imprecisă de dare în funcționare, că au mai trecut trei sărbători ale Învierii Domnului peste el, deși Paștele acesta nu mai poate fi al cailor, că trebuie să fie primar la vara viitoare. Și va fi. Pentru că la noi e momentul proiectelor și, sub inconștiența generală, pe fondul ipocriziei care preamărește primăria, Drăgușin este sigur primarul viitorului. El va face și… vă face!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Anul asta este unul electoral?Nu! Asa ca toti angajati primariei trebuie vazuti ca muncesc cu drag si spor de electoratul care va zice ” il votez tot pe asta ca mi-a asfaltat strada, a mai pus o bordura, am bancunta in fata blocului, gardulete” adica pentru electoratul cu gandire redusa si usor de influentat… Din pacate acest electorat are un procentaj destul de mare in Alexandria, datorita primarului care si-a dorit sa ramana asa, de ce sa se angajeze, de ce sa aibe un trai mai bun, de ce sa se destepte” pe urma cine mai crede minciunile mele si cine mai ma voteaza.
    Eu zic ca este un primar pragmatic care se gandeste sa dea sah la asa zisi adversari pe care ii are anul asta.
    Si daca merge acest slogan „VOI FACE” de ce sa nu continue cu el?

    Apropo ati uitat sa enumerati si Parc Padurea Vedea, si acest proiect face parte din promisiunile lui „Voi face” cu desene, panouri de prezenare la intrare in padure acum multi ani si deabia acum am vazut ca este agitatie mare in padure!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Vlad Uduleanu s-a luptat cu județul lui până a ajuns să lucreze într-un spital de top din capitală – “Chiar dacă n-am primit o șansă în Teleorman, eu tot le mulțumesc, pentru că altfel nu ajungeam să-mi văd visul cu ochii…”

Următorul articol

Alina Gorghiu și Vasile Blaga vin în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică