Victor Drăgușin minte presa pe cale oficială! Firma finului său, Octavian Teodorescu, are în prezent contracte cu primăria, iar finul a fost uns director…

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

Povestea finilor lui Victor Drăgușin e, pentru noi, una pur și simplu detestabilă. Faptul că fina Cristina Teodorescu e polițist local și purtător de cuvânt al primarului Alexandriei, pentru că e așa de sensibilă la stomac, încât îi trebuie normă de hrană, nu ne provoacă decât dispreț. Faptul că finul Octavian Teodorescu e abonat la banii publici ai orașului ne face doar să ne dorim să-l ia vreun procuror la întrebări, căci nouă nu ne place ideea de a ni se cheltui banii pe familia finilor lui Drăgușin, în loc ca ei să fie direcționați spre proiecte culturale, de pildă…  Dar faptul că Victor Drăgușin a ajuns în situația în care, pentru a-și acoperi rudele prin alianță, minte presa în documente oficiale ni se pare de-a dreptul ieșit din comun. Practic, ce s-a întâmplat? De curiozitate, am trimis cu ceva vreme în urmă o cerere în baza legii 544 primarului Victor Drăgușin, cerere în care îl rugam respectuos să ne spună ce contracte are firma finului său Octavian Teodorescu cu municipalitatea și ce valoare au acestea. Răspunsul lui Drăgușin, semnat „cu cele mai bune intenții” are, după cum puteți vedea și singuri, trei rânduri, în care acesta spune că firma finului a avut niște contracte cu primăria (dacă nu ne spune pentru ce și cât au costat serviciile, așa cum am cerut) și, mai mult decât atât, scrie, susține și semnează că firma lui Octavian a avut contracte cu primăria numai până în anul 2013. De la oameni din instituția pe care o conduce Victor Drăgușin aflăm, la numai două zile după publicarea articolului în cauză, faptul că primarul minte! Și cei în cauză ne trimit și dovada. În consecință, S.C. ROADVERTISING SRL are încă contracte cu municipalitatea și anul acesta, după cum a avut și în cursul anului trecut.

Dar bomba adevărată abia acum vine: se pare că Drăgușin și-a angajat finul la Serviciul de Târguri și Oboare, din subordinea Primăriei Alexandria, în postul de director adjunct, unde câștigă o sumă tare frumușică, și anume 4000 lei pe lună. În plus, finul primarului și-a mai făcut o firmă în 2016 cu numele S.C. Dinamic Consult SRL, probabil pentru a mai sifona și alți bani publici. I-am cere primarului Victor Drăgușin informații legate de contractele încheiate cu noua firmă a lui Octavian Teodorescu, dar acum, după ce știm că minte chiar și în documente oficiale, nu ne mai obosim.

Ne-am pus, e adevărat, problema de a-l acționa în instanță pe primarul Alexandriei care minte chiar și în hârtii oficiale, dar preferăm să n-o facem și să-i demonstrăm edilului, ocupat să angajeze detectivi pentru descoperirea adevărului legat de jurnaliștii care nu au limbile lungi, că noi aflăm adevărul întotdeauna. Și-l vom striga în cele patru zări până când el însuși va redescoperi bunul simț și-și va cere scuze pentru bătaia asta de joc, care îl caracterizează pe el, nu pe noi!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*