Victor Drăguşin: “În mod sigur, cinematograful 3D nu va fi gata până la Paşte!”

în Actualitatea politică

casa de cultura alexandriaCarmen Dumitrescu
Despre concretizarea unui cinematograf 3D în Alexandria se discută deja de ani buni. Tergiversarea prin instanţe a situaţiei juridice a Casei de Cultură a Sindicatelor a amânat constant proiectele Primăriei Alexandria pentru spaţiul cu pricina şi, astfel mulţi dintre alexăndreni se declară iritaţi de promisiunile neîndeplinite. Desigur, nici Victor Drăguşin nu se arată prea încântat de situaţie, dar spune că “n-are pe cine să se supere”, continuând să creadă că, în cele din urmă, lucrurile vor intra în normal şi nu vor mai apărea situaţii tensionate pe cerul proiectelor lui de dezvoltare ale oraşului: “Cei de la Sindicate au mai făcut o acţiune în instanţă, cu scopul de a anula sentinţa definitivă a Curţii de Apel, care ne-a acordat nouă proprietatea Casei de Cultură. Se pare că şi această acţiune a lor s-a finalizat prin respingere şi sper că de acum putem începe lucrările. O să mai existe o sincopă, însă, pentru că arhitectul şef nu a semnat avizul, deşi avea documentaţia de mai multă vreme, înainte de a-şi pierde postul. Sper, însă, că şi lucrul acesta se va soluţiona după data de 3 aprilie, când sperăm să angajăm un arhitect al oraşului. Momentan, pentru concursul respectiv s-a înscris o singură persoană şi sperăm să nu se răzgândească, pentru că e important să ocupăm postul cât mai repede. Din păcate, nu prea sunt arhitecţi în Alexandria iar cei care există nu-şi doresc să lucreze în mediul public. Dar, având toate aceste impedimente în vedere, în mod sigur, cinematograful 3D nu va fi gata până la Paşte. Însă, dacă lucrurile nu se mai tergiversează, din nu ştiu ce alte motive se mai pot găsi, cred că cinematograful va fi gata la finalul lunii aprilie, cel târziu în mai. Vedem ce se va întâmpla. Eu nu mă mai supăr, că nu am pe cine să mă supăr!”
Din informaţiile făcute publice de către municipalitate, în acest moment, echipamentele necesare pentru dotarea cinematografului sunt deja achiziţionate şi, având în vedere faptul că Alexandria a terminat anul 2014 cu excedent bugetar, bani pentru această investiţie există. La fel cum există şi pentru restul proiectelor pe care primăria le-a gândit pentru spaţiul în cauză. Însă, se pare că tergiversarea lucrurilor în instanţă a adus o nouă amânare a planurilor lui Victor Drăguşin, care pare tot mai dezamăgit de evoluţia lucrurilor. De fapt, singura eroare pe care Drăguşin continuă să o comită, deşi ar fi trebuit să înveţe ceva de la finalizarea ştrandului încoace, e aceea că dă termene limită pentru realizarea unor proiecte, chiar dacă nu are niciun fel de garanţie că lucrurile vor merge ca la carte. Şi iată că acum Drăguşin va trebui să facă faţă din nou unor dezamăgiri legitime ale celor care chiar pun preţ pe promisiunile oamenilor politici.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*