Victor Drăgușin: “Dacă nu se finalizează lucrările la podul de peste Vedea, la iarnă va fi cumplit!”

în Actualitatea politică

dragusin1Carmen Dumitrescu

Primarul Alexandriei a organizat o conferință de presă cu privire la situația lucrărilor de reabilitare a podului de peste Vedea. Nu de alta, dar subiectul capătă din ce în ce mai multă amploare pe măsură ce se apropie sezonul rece. Și pe bună dreptate, oamenii sunt îngrijorați, căci prelungirea situației curente ar determina blocarea Alexandriei. Drăgușin a început conferința de presă, susținând faptul că municipalitatea nu are nici competență, nici responsabilități în privința podului, lucrarea fiind strict treaba celor de la CNADNR. Deși ne-a fost greu să înțelegem care era motivul conferinței de presă, în aceste condiții, Drăgușin ne-a lămurit repede, susținând că a găsit o soluție salvatoare, care ar duce la finalizarea întregului scandal în numai o săptămână. Cum? Păi se pare că pe lângă cele două variante înaintate lui și prefectului de către CNADNR, specialiștii din primărie au găsit o a treia variantă, perfect legală și aplicabilă. Iată: “Am dorit să le transmit cetățenilor din Alexandria un mesaj lămuritor cu privire la ce înseamnă circulația pe podul de peste Vedea. Pentru cei care nu cunosc, vreau să informez cetățenii că municipalitatea nu are niciun fel de contract și nicio competență în acest obiectiv. Noi l-am predat CNADNR în dorința de a fi reabilitat, acesta prezentând numeroase avarii. Din păcate, în timpul intervenției s-au constatat serioase avarii la structura de rezistență și asta a dus la prelungirea termenului de finalizare. CNADNR ne transmite nouă și Prefecturii două variante: una optimistă și una pesimistă. Cea optimistă are un termen de finalizare de 40 de zile, condiționată de starea vremii, iar cea pesimistă sare de 200 de zile și înseamnă întreruperea lucrărilor și reluarea lor în primăvară. Dar noi mai avem o variantă, a treia, și anume ca finalizarea lucrărilor să se realizeze într-o săptămână, prin încredințarea directă a lucrărilor suplimentare către actualul constructor. Asta ar fi absolut corect și legal, îmi spun colegii din departamentul de Achiziții de la mine și în termen de 10 zile să se finalizeze banda pe care sunt sistate lucrările, astfel încât să se reia circulația pe două sensuri, până la primăvară, când se pot apuca de banda a doua. Eu am trimis această propunere către CNADNR și aștept un răspuns.”

În așteptarea răspunsului, Drăgușin începe să vadă și riscul nefinalizării acestei lucrări, chiar dacă în alte circumstanțe, nu s-a arătat prea îngrijorat, susținând că așteptările la pod nu sunt prea lungi și că situația e în limitele normalității. La conferința de presă, însă, parcă era un pic mai rațional, menționând ferm că: “Nu sunt soluții pentru conservarea lucrării pe timp de iarnă și dacă lucrurile nu se rezolvă, la iarnă va fi cumplit!” Suntem perfect de acord cu el și vă transmitem, totuși, la rugămintea edilului, propunerea lui de a devia circulația de la intrarea în oraș pe la Buzescu. Practic, ieșirea din oraș ar urma să se facă pe pod, iar intrarea s-ar devia pe la Buzescu, timpul pierdut prelungindu-se cu exact atâtea minute cât durează așteptarea la pod. Ideea vine, în esență, din intenția de a păstra orașul neaglomerat pe timpul sărbătorilor de iarnă, în contextul stării actuale a podului de peste Vedea. Primarul așteaptă propunerile cetățenilor, dar și părerile lor despre această soluție provizorie pe pagina lui de Facebook.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

 1. Nu stiu cine este de vina! insa un primar responsabil tot timpul are un plan de rezerva si nu sta la mana CNADNR sau a constructorului … dar nu este cel mai usor sa ne scuzam ca podul nu este sub administratia primariei.
  Insa se vede cu cutitul la os, vine iarana si sarbatoriile cu o singura banda cred ca ar face cea mai lunga coloana de masini de la Bucuresti pana in Alexandria, deoarece de sarbatorii oricum se formeaza coloane de zeci de km si se doresa autostrada mult promisa de Dragnea si din cate se vede ramane doar la sradiul de promisiune.
  Dar cum noi nu dispunem de un primar responsabil si prieten cu probleme oamenilor din orasul care il administreaza ( nici acum nu intelege ca locuitori acestui oras nu au nevoie de borduri, asfalt si alte prostii… au nevoie de locuri de munca! ca sa nu mai plece tineri din oras… dar tineri cu salari bune sunt un real pericol la castigarea alegerilor, nu?) trebuie sa ne conformam cu situatia in care ne aflam.

  Cu toate ca nu vreau sa dau sfaturi unui primar incompetent votat de… ( si fara adversar la alegeri) am scris si in comentariul trecut solutia vazuta de mine acum multi ani la devierea traficului:
  – realizarea unui pod provizoriu din buduroaie peste raul ” Vedea” pe langa podul Vechi, drumul exista se face dreapta pe langa cimitir se coboara pana la podul vechi si apoi acest pod de buduroaie va face legatura cu str. Mihaita Filipescu, acest lucru sa mai realizat in istoria orasului cand au vrut sa largeasca podul, singurul risc este nivelul raului Vedea, insa din cate constat are un debit foarte mic, la venirea ierni poate ingheta si asa sar putea devia banda de intrare in oras.
  Eu zic ca varianta asta propusa de mine este una ieftina si merita incercata atata timp cat poate salva devierea traficului! dau acesta idee pentru a ajuta alexandrenii!

 2. Astazi am vrut sa cumpar gresie de la nae tatu de peste pod iar cand am vazut coada m.am intors si am luat de la casa.Deci o sa aiba probleme si cu prietenii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*