Victor Drăguşin confundă exprimarea liberă cu fasolea

în Actualitatea politică

victor dragusinCarmen Dumitrescu

Drăguşin funcţionează pe momente. El are momentele lui de glorie şi momentele lui neinspirate până la ridicol. În perioada anterioară, acesta s-a aflat într-un moment bun, în care a ştiut să reacţioneze cu un oarecare calm la toate evenimentele care l-au încercat. Acum, însă, Drăguşin pare a intra într-un nou moment prost. Nu de alta, dar protestul liberalilor l-a determinat să-şi asume o poziţie publică, pe care a postat-o atât pe site-ul Liber în Teleorman, cât şi pe paginile unor prieteni. Citind comentariul primarului de Alexandria, ne vine să ne stergem la ochi: “După 15 aprilie am să intru şi eu în campanie. Până atunci mai am încă multe probleme de rezolvat, mult mai importante. Am constatat însă că, în timp ce D-na prefect urmărea pe teren cotele apelor în județ, precum şi starea digurilor, un cetățean pitoresc, “Fasole” şi alți asemenea lui strigau lozinci anti Carmen Daniela Dan! Cam trist!” Nu, domnule primar, cam trist e că dumneavoastră confundaţi libertatea de exprimare cu fasolea. Sau “Fasole” n-are dreptul să se exprime liber? Sau care e legătura dintre campania dumneavoastră şi dreptul la protest? Minus! Mare minus!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

 1. Haideti Dna Carmen Dumitrescu, ca va acord si eu un minus infinit, pentru acest articol!
  Am înțeles ca atâta timp cat nu mai scriu opinii, in publicația dvs, iau plusuri si dacă imi permit sa scriu si eu ceva, hop cu minusuri.
  Am scris acolo ca pentru dreptul legitim la exprimare, am aprobat acel miting.
  Am comentat totuși un articol al dvs care nu evidenția ridicolul declarațiilor manifestanților! Si asta era o știre de presa liberă! Vezi articolele colegilor din presa locală (doar nu o spuneti ca dna Eliza Bouleanu o fi vreo PSD-ista), care au subliniat bunele „intenții” ale participanților. Cu adevărat comice pt cititori, dar triste pt mine ca actor pe viitoarea scena a alegerilor locale. Pentru ca asa au de gând sa manipuleze alegătorii. Prin forța , intimidare si minciuni, la care din păcate participa si unii din presa locală si mai ales centrală.
  Adevăratul scop, nobil de altfel al PDL-ului, il știți si dvs: presiune pe premierul tehnocrat sa producă urgent o schimbare a prefectului, neafiliata vreodată politic, cu…..Nitulescu, spun barfitorii prin târg.
  Le lipsește aceasta veriga, prefectul, sa instituie cu adevărat teroarea in perioada alegerilor.
  Știți, de asemenea, ca nu pentru dvs scriu. Scriu pentru cititorii dvs, care poate mai cred ca sunteți libere in Teleorman. Si asta este dreptul meu la exprimare, sigur, dacă nu ma cenzurați!
  Cele bune doamna!

  • În primul rând, domnule primar, eu nu am repere în presa locală, așa că-mi puteți da milioane de exemple. Mă lasă rece. În al doilea rând, nu cred că ați înțeles ideea. Manipularea maselor s-a făcut și de către PSD (partidul dumneavoastră) atunci când a fost cazul. Și eu îmi aduc aminte că și Fasole participa la vremea aceea la manipularea pesedistă. Acum manipulează ceilalți. Tot aia e pentru mine. Nu știu cum e posibil să arunci cu piatra, când stai în casă de sticlă, dar probabil că asta înseamnă să fii politician. Am înțeles infinitul minus și mi-l asum, dar am o rugăminte la dumneavoastră: nu mai insistați cu faptul că nu am fi libere în Teleorman. Nu aveți dreptul ăsta! Și v-o spun cu toată prețuirea. Cât despre cenzură, nu cred că aveți motive să insinuați așa ceva. Foarte bine că ne comentați articolele! Mă bucur mult! Dar ar fi mai bine s-o faceți atunci când chiar aveți argumente, nu atunci când doar simțiți nevoia să se vadă că sunteți activ în mediul virtual. Că greșiți. Și probabil nu aveți sfătuitori buni, dar încercați să mergeți pe linia bunului simț! O să vedeți reacții normale doar atunci când veți avea o atitudine normala. Cele bune dumneavoastră! La noi nu mai sunt bune de multă vreme, că funcționează manipularea maselor de minune!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*