liberinteleorman.ro

Victor Drăgușin: “Alexandria va avea cinematograf 3D până la Paște!”

Advertisement

casa de cultura alexandriaCarmen Dumitrescu

Preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria de către municipalitate a fost, pentru toată lumea, o veste dintre cele mai bune. Despre starea de degradare a importantului edificiu s-a tot scris de-a lungul vremii și totul s-a oprit la asta. În acest moment, pereții casei de cultură sunt puternic afectați de igrasie, cablurile electrice ies din pereți și pun în pericol tinerii care fac repetiții acolo iar sala mare, în care se mai susțin totuși spectacole, arată ca o ruină comunistă, în care nimic nu s-a mai schimbat de treizeci de ani. Din fericire, Primăria Alexandria avea de mai multă vreme planuri de reabilitare pentru această clădire importantă și, în contextul în care Alexandria a încheiat anul trecut cu un excedent bugetar de 69 de miliarde de lei, este foarte probabil ca autoritățile să investească în refacerea completă a Casei de Cultură.

Evident, reabilitarea se va realiza treptat iar primul pas pe care primarul Victor Drăgușin îl va face va fi amenajarea cinematografului 3 D, pe care l-a promis alexăndrenilor și anul trecut. Ulterior, se va trece la reabilitarea sălii mari și, încetul cu încetul, întreaga clădire va deveni utilizabilă. Sperăm doar că scopurile vor fi culturale.

Potrivit primarului Victor Drăgușin, o certitudine în acest moment este amenajarea cinematografului 3D, al cărei termen de finalizare este primăvara acestui an: “Ce se va face sigur anul acesta în privința Casei de Cultură va fi cinematograful 3D. Noi oricum achizionasem echipamentele necesare, care nu sunt încă plătite, dar vom face plata foarte curând, iar proiectul cinematografului îl avem deja. Având în vedere că am închis anul 2014 cu excedent bugetar de 69 de miliarde de lei, cred că nu va fi o problemă să începem și lucrările de reabilitare a sălii mari tot anul acesta. Urmează să facem proiectul și, de ce nu, să începem și lucrările”. Dacă municipalitatea va respecta și planul inițial pentru Casa de Cultură, cel prin care se vor amenaja acolo și săli de expoziție, și săli de repetiții pentru copiii talentați ai județului, atunci preluarea edificiului de la Sindicate de către primărie va constitui un mare câștig pentru Alexandria. Evident, orice abatere de la acest plan inițial, promis alexăndrenilor în mod repetat de-a lungul vremii, va determina o dezamăgire publică suficient de puternică pentru a duce la sancționarea celor care, o dată ce-și ating obiectivele, uită să le îndeplinească. Dar să sperăm că nu va fi cazul și că anul acesta va fi ultimul în care alexăndrenilor li se mai promite cinematograf până la Paște. Altfel, orice promisiune a autorităților va avea ca termen limită de finalizare doar… Paștele Cailor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Gheorghe Budică, primarul de la Orbeasca, în luptă cu ANI

Următorul articol

Pentru că autorităţile dorm, Alexandria pierde un şahist de excepţie – Mălina Aciu a acceptat transferul la Focşani

Cele mai recente articole de Actualitate