liberinteleorman.ro

Victor Drăgușin a raportat ce s-a făcut în Alexandria în 2014

2 aprilie 2015

Monica Vasilescu

Victor DragusinCa în fiecare an, de la preluarea mandatului de primar al municipiului Alexandria, Victor Drăguşin a prezentat un raport de activitate, fiind printre puținii edili care respectă acest fapt, deși este o obligaţie prevăzută de lege. După trei ani (din cel de-al doilea mandat) petrecuți în scaunul întâi de la Primăria Alexandria, Victor Drăgușin a arătat că unele proiecte au fost deja finalizate, dar multe altele sunt în faza de lucru sau de proiect.

Prezentat sub formă de slide-show pe un proiector instalat în sala de şedinţe a primăriei, raportul a cuprins o avalanşă de cifre, date statistice, fotografii şi explicaţii. Printre aspectele făcute publice de către edilul-şef au fost şi cele legate de investiţii, cele mai așteptate de către populație. Astfel, în 2014, au fost întocmite 28 teme de proiectare pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții noi și actualizarea documentațiilor tehnico -economice aferente obiectivelor de investiții întocmite în anii anteriori, cum ar fi: “Amenajare infrastructură Parc Pădurea Vedea” (elaborare DTAC, PT, CS și DDE), ,,Parcare supraterană centrală zona bloc Modern” (elaborare SF), ,,Reconfigurare trafic rutier și pietonal în zona centrală a municipiului Alexandria – pasaj rutier” (elaborare SF), ,Reabilitare și modernizare rețea stradală”.

Potrivit raportului, în anul 2014 au fost lansate în execuție obiective de investiții cu finanțare din bugetul local în valoare totală de 2.565.809 lei, printre care: rețele tehnico edilitare locuințe colective în regim de închiriere (ANL) – zona Pepinieră 2 – Peco; împrejmuire Universitatea Valahia în Alexandria; amenajare terenuri de tenis Pădurea Vedea din Alexandria; amenajare infrastructură Parc Pădurea Vedea; amenajare teren sintetic Școala Gimnazială nr. 5; amenajare teren sintetic Școala Gimnazială nr. 6; consolidare clădiri C1+C14 Ferma Grup Școlar Agricol; reabilitare cartier de locuințe din zona bl. 700-714.

În raportul său, primarul Victor Drăgușin a trecut multe proiecte aflate la stadiul de execuție, proiecte despre care am scris și vom mai scrie la vremea lor. Toate acestea pot fi consultate și dezbătute pe site-ul primăriei: alexandria.ro

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ioan Nicolae – cel mai bogat pușcăriaș

Următorul articol

Valentin Filip a câștigat procesul cu ANI

Cele mai recente articole de Actualitate