Primarul Alexandriei a garantat fostul spațiu verde din centrul orașului

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

spatii verziPe pietonalul Alexandriei, porțiunea din apropierea pieței centrale, s-au betonat, recent, două spații verzi, am presupus noi, pentru a-i fi netezit drumul unui om de afaceri al locului, care intenționează să vândă pateuri și alte astfel de produse pe teren extins. Total eronat, vine în completare primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, care argumentează asfaltarea potecilor verzi cu ”două repere care au stat la baza deciziei: fără o împrejmuire, în Alexandria, spațiile verzi nu au nicio șansă să supraviețuiască; important pentru mediu, atmosfera sănătoasă înseamnă arbori și arbuști! Nicăieri în Europa occidentală nu veți găsi spații mici cu gazon, mai ales în zonele aglomerate. Parcurile sunt cu adevărat, parcuri, în rest, arbori, arbuști, în zone bine delimitate în pavajul pietonal. Iarba nu contribuie la oxigenare în zone urbane! Poate doar la aspect!”.
Mai mult, primarul dezminte faptul că locația s-ar pregăti pentru închirierea de tonete sau spații pentru noi agenți economici și a declarat ferm că de arealul respectiv nu va beneficia niciun om de afaceri al locului.
Cu declarația oficială la purtător, vom urmări evoluția lucrurilor și durata vieții altor spații verzi pe care au pus ochii oamenii cu bani din Alexandria, fiindcă pateurile se pot lua și la pachet, nu trebuie neapărat să amenajezi terasă pentru a le îngurgita public, în centrul orașului, sacrificând din puținul verde existent pe cap de locuitor.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*