Victor Drăgușin a făcut stand up comedy la un eveniment despre normalitate…

în Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescu

victor dragusinStarea de normalitate este și atunci când un ales al neamului ia în serios problemele societății și încearcă se găsească soluții măcar pentru a le diminua, dacă nu le poate rezolva. Pe plaiuri mioritice, a fost întotdeauna destul de greu să identificăm firescul, de aceea ne-am mirat când o echipă de la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a venit la Alexandria, într-un proiect cu șanse de reușită, să ne invite la întoarcerea la normalitate, adică să revenim la o lume în care violența să fie stârpită.

Și, pentru că această campanie națională s-a focusat în principal pe comunitățile locale, cel mai interesat de eveniment trebuia să fie primarul, în cazul de față Victor Drăgușin. Cu toate acestea, primarul nostru a renunțat la sobrietatea care-l caracteriza cândva în astfel de momente, alegând să glumească și să facă unele declarații care ar fi creat o atmosferă de amuzament potrivită oriunde, mai puțin la o acțiune cu un puternic mesaj social, așa cum este violența domestică.

După ce a primit, de la Andreea Marin, microfonul, pentru a susține un discurs, aplicat pe ceea ce ar putea face admnistrația publică în acest sens (am sperat noi), Victor Drăgușin a făcut show. Mai bine zis, stand-up show, pentru că bona sa l-a învățat să nu stea așezat în fața femeilor…

”Guvernanta mea spaniolă mi-a spus să mă ridic în picioare când sunt în prezența doamnelor. Acesta este un subiect care nu se va termina niciodată, ca și retrocedarea terenurilor, violența în familie. Omul, de regulă, este social și sociabil. El nu poate trăi singur. De aia se căsătorește. Din acest motiv, la bucurie și la necaz, strângem rude, prieteni… Cum a apărut violența?! Sigur, omul are și o latură negativă. O are în el. O stăpânește sau sunt momente în care dă peste răscoale. (…) Mă bucur că suntem pe locul 39 (n.r.: în clasamentul național privind violența domestică). Asta înseamnă, dragi bărbați, că mai avem de treabă ca să fim fruntași. Multe pleacă de la băutură, în cazul bărbaților care bat femeile, de la droguri… mai pleacă și de la încăpățânarea femeilor, câteodată. Am citit în 1985 o carte extrem de interesantă, scrisă de un mare analist al societății umane, Alvin Toffler, cartea se numește ”Al treilea val” și tratază societatea. Ce se întâmplă cu ea în era informatizată… discutăm de anul 1985. Este un capitol special, se numește familia nucleară. Facem o paranteză, eu nu sunt misogin, eu iubesc femeia… mea, am respectul și, alexăndrenii mă cunosc foarte bine, nu sunt cazuri… revenind la Alvin Toffler, spunea că familia nucleară care dăinuie peste veacuri este familia în care femeia este dependentă de bărbat și nu lucrează. Acum, emanciparea femeii poate fi o cauză. Noi, bărbații, zicem că suntem mai cocoși, așa, suntem cei mai tari, dar, de fapt, știm foarte bine că doamnele hotărăsc în ceea ce fac. Mai în glumă, mai în serios, când oficiez căsătorii, le spun tinerilor că bărbații conduc lumea și femeile, întotdeauna, pe bărbații lor. Este o certitudine, cu mici excepții. (…) M-ați speriat cu 20% bărbați agresați. Am înțeles că pot fi părinții lor, pot fi șefele lor… acum chiar nu glumesc. Eu am numai directoare în primărie, lucrez numai cu femei și vreau să vă spun că sunt colegi băieți care sunt nemulțumiți de modul în care sunt conduși. (…)”, a spus, între altele, Victor Drăgușin.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*