liberinteleorman.ro

Victor Drăgușin a făcut evantai 300 milioane lei vechi

6 august 2015

Monica Vasilescu

buletin

Ne amintim de hotărârea Primăriei și a Consiliului local Alexandria de a tipări o publicație cu caracter trimestrial, pentru a informa cetățenii despre ce realizări are municipalitatea. Ideea a devenit concretă și buletinul a apărut. Nu pe la gospodării (deocamdată), ci pe la PSD, să aibă habar membrii de partid ce să le spună oamenilor când sunt întrebați ce au făcut reprezentanții partidului cu trei roze cât s-au perindat prin funcții de soi. 30.000 lei a luat primăria din bugetul public pentru a-i da pe tipărirea buletinelor informative cu activitățile municipalității. Publicația s-a făcut cu acceptul consilierilor locali ai Puterii, care au aprobat cheltuiala pe hârtiile unde sunt consemnate lucruri deja cunoscute de populație.

Pe ce aruncă Primăria Alexandria 30.000 lei ? Pe trei foi de dimensiunea A3, îndoite, necapsate și, unde mai pui că de banii ăștia nici nu s-a putut face totul color. Doar prima pagină a văzut roșul strident al partidului, restul fiind în alb și negru, așa cum văd majoritatea alexăndrenilor viața trăită în municipiul capitală de județ. În ”buletinul informativ” regăsim doar o realizare efectivă a primăriei, și anume ștrandul Vedea și beneficiile lui în această perioadă, pe care nu le contestăm. Mai găsim informații referitoare la două proiecte derulate din fonduri europene, ”reabilitare adăpost pentru familii, persoane adulte și copii aflați în dificultate” și” reabilitare fermă Grup Școlar Agricol”.

Am răsfoit în continuare și am aflat (senzațional) cum se face înregistrarea nașterii copilului, ce facem în cazul în care pierdem certificatul de naștere, cine și în ce condiții poate obține venitul minim garantat sau cum înscriem copilul la creșă. Informații extrem de utile, nu zicem nu, contra sumei de 300 de milioane de lei vechi. Dar, probabil, merită banii. Nu ne referim la înștiințările primăriei, care se găsesc pe toate drumurile, ci persoana care a înfăptuit gazeta împricinată. Nu spunem cine înainte de a verifica bănuiala.

Prima apariție a fițuicii s-a făcut la conferința PSD Alexandria, atunci când Victor Drăgușin a fost ales pentru a conduce organizația încă doi ani. Având în vedere temperatura ridicată pe care au suportat-o toți cei prezenți la reuniune, primarul i-a invitat pe pesediști să folosească publicația pe post de evantai, realizând, probabil, că puțini au fost împinși de curiozitate să o deschidă și să-i citească, măcar printre rânduri, conținutul. Bravos, domnule primar. Ne facem vânt cu 120.000 mii lei pe an, în loc să facem unul dintre atâtea lucruri utile care ar trebui făcute în Alexandria, pentru ca și ”prostimea” să viețuiască decent, nu doar prietenii…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Pai, deh, daca prostimea n-are bani nici sa traverseze strada, dar ii voteaza pe astia, de ani si ani, cu doua maini! In situatia asta mai punem ghilimele?!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Omul care aduce cartea, povestitor la Ideo Ideis

Următorul articol

Holograf, Taxi, Bere Gratis, Nelu Ploieșteanu, Ion Popa, la zilele Alexandriei

Cele mai recente articole de Actualitate