Alexandria este condusă de foști securiști, care în trecutul lor au persecutat oameni pentru că au îndrăznit să gândească liber. Nu este o afirmație gratuită, derivată din vreo antipatie personală, ci conținutul unei decizii a Curții de Apel București la sesizara Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Din sentința din 24 aprilie 2019, publicată de Newsweek România, magistrații au constatat că Gică Anghel, actual viceprimar al municipiului Alexandria, a fost unul dintre locotenenții credincioși ai vechiului regim, care a încălcat drepturile omului în cel puțin două situații. Gică Anghel este faimos la nivel național, după ce a scris pe contul său de Facebook că „frustratul cu mașina de Suedia, întâi să-i dea mă-sii ue, că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini„. Ei bine, se pare că Gică Anghel are scheleți mai mari în dulap decât o afirmație care l-a făcut celebru printre comuniștii de rit nou. Astfel, în anul 1988 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi din Ministerul de Interne, arma „INFORMAȚII”, specializarea Contrainformații militare, fiind repartizat, începând cu data de 1 septembrie 1988, la U.M. Turnu Măgurele.

În calitate de lucrător al Securității, actualul viceprimar al Alexandriei se ocupa cu limitarea gândirii și exprimării libere a militarilor. Și avem niște exemple. Doi militari au fost interceptați și urmăriți de Gică Anghel pentru faptul că și-au exprimat nemulțumirile legate de regim, rolul acestuia fiind acela de a urmări informativ pe criterii politice oameni care se declarau nemulțumiți de faptul că aveau mult de plătit la energie electrică sau că aduceau injurii puterii de stat. În plus, Anghel trebuia să verifice dacă subordonații săi „audiază emisiunile posturilor de radio străine reacționare și colportează știrile transmise de acestea și comentariile pe care le face privind situația social-politică și economică a țării noastre, precum și a sursei Vy lk y în vederea clarificării dacă numitul D.I. sau membrii familiei sale întrețin legături și relații cu cetățeni străini sau cu persoane cu rude și relații în străinătate, preocupările și profilul moral al acestuia, care sunt persoanele din anturajul obiectivului în afara unității, cum sunt cunoscute acestea, conținutul și esența discuțiilor pe care le poartă acestea în mediul de relații, la domiciliu„.
Având în vedere că Alexandria este condusă de foști securiști, specializați în limitarea dreptului la gândire și liberă exprimare, nici nu ne mirăm de ce Teleormanul a rămas în continuare un județ comunist, chiar dacă sângele vărsat la Revoluție ar fi putut aduce un suflu nou zonei.