liberinteleorman.ro

Veteranii de război, desemnați cetățeni de onoare ai Alexandriei

19 august 2015

veteraniCarmen Dumitrescu

Desemnarea cetățeanului de onoare al Alexandriei trezește în fiecare an un interes major în rândul locuitorilor municipiului. Și, deși întotdeauna apar și voci contestatare, cei mai mulți dintre alexăndreni cred că cetățeanul de onoare este modelul de urmat, care merită și o largă recunoștință publică. Anul acesta s-a discutat foarte puțin despre posibilii cetățeni de onoare, iar propunerile făcute de consilierii locali au fost destul de firave, ceea ce arată că interesul oamenilor nu e întotdeauna simetric cu interesul reprezentanților. Așa că, în mod cu totul și cu totul inedit, la ședința Consiliului local din data de19 august (ultima de dinaintea ședinței festive a forului decizional) nu s-a pus nici măcar problema rostirii unor propuneri. Opoziția, prin vocea lui Florin Titirișcă, spune că a venit cu o singură propunere, în persoana profesorului Alexandru Olaru, însă nu s-a zbătut nimeni să susțină această inițiativă. Victor Drăgușin, deși a promis că desemnarea posibililor cetățeni de onoare se va face în ședința ce precede ședința festivă a Consiliului local, n-a pus în discuție acest subiect la întâlnirea cu factorii de decizie din 19 august.

Ulterior ședinței, însă, am aflat de la președintele de ședință Florea Voicilă faptul că subiectul s-a discutat, în mare, la ședința pe comisii, dar niciunul dintre consilieri nu a făcut exces de zel sau interes pe această temă. În concluzie, după studierea mai multor CV-uri și după luarea în calcul a decernării titlului mentorilor festivalului Ideo Ideis, Marcel Iureș și Cătălin Ștefănescu, s-a mers pe varianta exprimării recunoștinței publice față de veteranii de război, în număr de 24.

Florea Voicilă susține că nu a întâmpinat niciun fel de reticențe la această propunere și că i se pare mai mult decât fericită ideea de a-i recompensa în timpul vieții pe veteranii de război. Inițiativa este realmente corectă, pentru că Zilele Municipiului Alexandria nu sunt despre mici și bere, ci despre sentimentul de apartenență la comunitate, însă e greu de înțeles de ce nu s-a dezbătut propunerea și în Consiliul local, așa cum s-a procedat în ultimii ani. Probabil sunt mai importante imobilele și terenurile…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Niţulescu îşi ţine primarii PDL pe lângă el

Următorul articol

Primăria Alexandria se transformă în sală de lectură, de „dragul” Curții de Conturi

Cele mai recente articole de Actualitatea politică