Vera Mitran: “Tăiem de la firmele-căpușă și dăm la copii! Se poate!”

în Actualitatea politică/Administratie

Astăzi, într-o conferință de presă, candidatul PNL la Primăria Alexandria, Vera Mitran și-a prezentat programul politic pentru campania ce urmează. Deși nu are experiență politică, aceasta spune că a decis să candideze împotriva lui Victor Drăgușin, pentru că își dorește ca Alexandria să se schimbe în bine, după 25 de ani de administrație marca PSD. Mai mult, ea insistă asupra faptului că oamenii orașului ar trebui să își lărgească orizonturile și să nu se mai teamă de o schimbare, pentru că această frică de schimbare a ținut județul Teleorman împietrit în trecut.

Printre obiectivele Verei Mitran pentru eventualul său mandat de primar se numără reconstrucția întregii rețele de apă și canalizare a orașului.

“Eu n-am știut că în Alexandria anului 2020 nu există gaze pe ultima stradă din oraș sau că nu au canalizare.”, a spus Vera Mitran în conferința de presă.

Ea a discutat și despre obiectivul anvelopării blocurilor din oraș, despre construcția de parcări adevărate, crearea de locuri de muncă și asfaltarea străzilor.

Promisiunile domnului primar sunt multe, dar toate neținute. Discutăm de parcări. Știți bine, există filmări cu parcări subterane și supraterane care nu există. Firmele-căpușă, bani dați fără licitații, sifonarea banului public, birocrație rigidă și stufoasă, lipsă de respect pentru lege, mulți funcționari selectați politic, și nu pe capacități. Angajații primăriei ar trebui să învețe întâi ce înseamnă știința orașelor, adică cele mai bune practici care funcționează în orașele lumii. Și în România sunt orașe care funcționează excelent în acest moment, precum Oradea, Arad, Cluj sau Timișoara, toate cu administrație liberală. (…) Majoritatea drumurilor în afara zonei centrale a orașului sunt într-o stare deplorabilă. De ce oare? De ce nu putem accesa fonduri europene? În ultimii zece ani nu a venit niciun investitor major în Alexandria, a fost doar acea tentativă a Pirelli, cu acea mită care a circulat cu domnul primar pe Facebook.“, a punctat candidatul PNL.

Însă, obiectivul principal al candidatului PNL la Primăria Alexandria este dublarea burselor de merit pentru copiii performanți, care sunt, în general, foarte puțin recompensați. Iar rezultatele la examenele naționale și la Bacalaureat sunt dovezi clare în sensul că educația nu este deloc recompensată în Alexandria. Vera Mitran, cunoscută pentru implicarea ei în domeniul educației și în sprijinirea tinerilor din oraș, a remarcat această problemă și i-a găsit și soluția:

Primul lucru pe care îl voi face e dublarea burselor de merit pentru copii. Nu este posibil ca un copil care are media 10 sau 9,80 să ia 320 de lei pe semestru, pe 6 luni? Nu este posibil! Ce să facă un copil cu 50 și ceva de lei? Tăiem de la firmele-căpușă, dăm la copii! Se poate!”, a mai declarat Vera Mitran în cadrul conferinței de presă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*