liberinteleorman.ro

Vera Mitran: „Orașul Alexandria, cu o populație de 45434 de oameni, are doar 12 paturi pregătite pentru terapie intensivă cu ventilator”

Vârful epidemiei de coronavirus în România sperie pe toată lumea, cu atât mai mult cu cât se știe că spitalele (cu precădere cele din provincie) nu au dotările necesare pentru a face față valului de pacienți. De altfel, nici acum situația spitalelor nu este tocmai fericită, în condițiile în care lipsa personalului și a aparaturii a constituit de multe ori subiectul îngrijorării publice. Dar, în noul context, îngrijorarea tinde să se transforme în panică și apar, iată, voci, care încearcă să mobilizeze lumea de acum, pentru a ca situația de mai târziu să nu fie de-a dreptul tragică. Vera Mitran, fondatoarea Asociației „Mihai Murar”, a lansat astăzi o petiție publică, prin care solicită autorităților publice din Alexandria și din Teleorman să achiziționeze cele necesare înainte ca situația să devină cu adevărat apăsătoare.

Printre altele, ea susține că spitalul din Alexandria are nevoie urgentă de aparat de testare pentru COVID 19, de corturi de campanie pentru extinderea temporară a spitalului, de paturi ATI și de ventilatoare mecanice.

Orașul Alexandria, cu o populație de 45434 de oameni, are doar 12 paturi pregătite pentru terapie intensivă cu ventilator. Considerand o posibilă infectare cu noul virus COVID-19 a 25% din populație, dintre care 3% vor avea nevoie de terapie intensivă, rezultă un număr de 341 persoane vor avea nevoie de tratament pentru 2 săptămâni. Și asta fară să considerăm că vor veni oameni din tot județul. In special lipsa ventilatoarelor mecanice s-a dovedit o problema majora in alte țari (Italia, Spania). In prezent, pentru ca autoritățile locale s-au mișcat foarte târziu și foarte lent, personalul medical la Alexandria nu are suficiente echipamente de protectie, mănuși și măști, riscând îmbolnavirea. Solicităm Consiliului Județean Teleorman și Primăriei Alexandria: Achiziționarea urgentă aparat testare COVID-19, Corturi de campanie pentru extindere temporară spital, Paturi ATI și ventilatoare mecanice. Lipsa banilor nu este o scuză, bugetul pe 2020 este mai mare decat in anii precedenți. Autoritațile locale trebuie sa taie cheltuielile neesențiale si să redirecționeze fonduri către sănătate.„, a scris Vera Mitran în textul petiției ce a început să circule astăzi online. Ea poate fi semnată de doritori aici: https://www.petitieonline.com/dotai_spitalul_alexandria?u=4805476&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR3V2839ciMW8AQ7CCxFOXavORCGtwXOZ5dPsRqX32g0_l7foDqtTFs82DE

Nici situația Spitalului Caritas din Roșiori de Vede nu este mai bună, în contextul în care acest spital se va focaliza în următoarea perioadă exact pe tratarea bolnavilor de COVID 19. Acolo sunt, potrivit Verei Mitran, 12 paturi ATI ce vor fi dedicate CV19.

Noi nu vedem cum aceste paturi, chiar și cu cele de la Alexandria, pot asigura necesarul unui județ cu populatie 341440 în contextul CV19. În Italia, cu 12 paturi ATI/100000 persoane, mortalitatea CV19 este 9,8%. În Germania, cu 29 paturi ATI/100000 persoane, mortalitatea CV19 este 0,5%. Trebuie să intervenim acum!„, atrage atenția inițiatoarea petiției.

Advertisement

7 Comments

  1. nu mai suport orasul asta comunist,duduia asta o sa faca putin praf ,o sa obtina o sinecura grasa ,si noi o sa ramanem tot cu desapezirea lui \nae \tatu si cu spagile aferente nu ma duc la vot sub nici o forma

  2. o sa aiba tupeu Vera sa-i spuna lui Dragusin ca are ultimul oras din |ROMANIA cu Viorica prim ministru si cu Dragnea seful bugetului?sau o sa ne promita cineatograf?

  3. ioane fraiere, nu te mai lua de ea, ca e singura care sta impotriva lui Dragusin si are sanse. n-ai auzit de ea pana acum, ca inca nu a inceput campania, dar o sa vezi. o sa tot auzi.

  4. Se știe de ani ca spitalul județean nu are suficiente paturi ventilate asa ca drag PNL nu trebuie sa veniți astăzi sa criticați, ar fi trebuit de mult sa va intereseze acest lucru, cum ar fi trebuit sa va intereseze și de soarta acestui județ. Nu va condamn pe dumneavoastră doamna pentru ca știu ca sunteți băgată în fata în aceasta lupta politica privind alegerile locale, alegeri pe care știți de acum ca le veți pierde. Referitor la faptul ca Alexandria cu o populație de 45ooo locuitori are doar 12 paturi ventilate este o exprimare greșită pentru ca aceste paturi sunt ale pacienților care au nevoie de ele, ei fiind și din Alexandria cât și din localitățile limitrofe orașului, asa ca reformurati exprimarea distinsa doamna. Cat privește sistemul de sănătate al județului sunt foarte multe de spus dar prefer sa ma opresc aici. Eu va spun un singur lucru și anume sa fiți foarte atenta ca să nu fiți îngenunchiat chiar de proprii colegi de partid. Au în sânge acest obicei.

  5. Deci aceasta persoana nu o sa faca nimic daca vine la conducerea orasului din ce am vazut progamul iei este sa dea boxele jos din padurea Vedea si atata si in rest cateva contracte pentru D..S grase Deci eu nu o sa votez aceasta persoana care nu am auzit niciodata da ea

  6. Pai, sa fim optimisti. Am vazut, pe o hartie, cele 8 spitale regionale al PSD. Si cred ca ele vor salva tara de epidemie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cadru medical, cu copiii întorși din străinătate, merge la lucru în Policlinica din Alexandria și refuză izolarea. Vecinii spun că femeia îi sfătuiește „să-i evite ei, dacă e ceva”…

Următorul articol

Spitalul „Caritas” din Roșiorii de Vede refuză să devină spital suport pentru tratarea bolnavilor de COVID 19

Cele mai recente articole de Actualitatea politică