Vera Mitran: “După ce vorbesc cu oamenii, merg uneori acasă și plâng. Nu e normal ca atâția oameni vii să se chinuie într-un oraș mort”

în Actualitatea politică/Campanie Electorala

În fiecare zi, candidatul PNL la Primăria Alexandria are întâlniri cu locuitorii orașului, încercând ca, împreună cu ei, să caute problemele profunde ale orașului și să primească uneori răspunsuri la principalele lucruri care îi afectează pe oamenii acestor locuri.

Întâlnirile se desfășoară în aer liber, cu păstrarea distanței de siguranță, iar oamenii nu refuză niciodată să aibă un contact direct cu persoana pe care o consideră, pe bună dreptate, o alternativă la administrația lui Victor Drăgușin.

Vera Mitran ia din toate aceste întâlniri ideile de care are nevoie pentru a-și configura programul politic și administrativ, dar în același timp se încarcă cu toate problemele și suferințele oamenilor pe care îi întâlnește.

Ea spune că, în general, principalele lucruri care i se reproșează actualei administrații locale sunt: lipsa locurilor de muncă, aspectul gri și comunist al orașului, dar și lipsa unei infrastructuri rutiere și culturale.

“Da, campania electorală este o experiență nouă pentru mine, mai ales că până de curând eu n-am făcut politică. Stăteam, cumva, deoparte, pentru că era Mihai cel care se preocupa de comunitate și de problemele ei. Dar acum trebuie să recunosc că experiența campaniei electorale e una frumoasă, dar și incredibil de grea. Pentru că nu toată lumea zâmbește și e relaxată, când vine vorba de nevoi. Dimpotrivă, mă încarc uneori cu atâta suferință, încât merg acasă și plâng. Nu e normal ca atâția oameni vii să se chinuie într-un oraș mort. Nu e firesc să aud oameni care îmi spun că nu au ce pune pe masă a doua zi. Sau că nu au unde munci, deși au tot felul de calificări. Fabrici închise, investitori ținuți la distanță, neputință pe toată linia. Așa nu mai putem continua! Am și eu copii, vreau să crească aici, trebuie să se poată și la Alexandria. Și nu banii lipsesc, așa cum tot pledează contracandidatul meu, ci disponibilitatea de a-i cheltui în folosul comunității! “

Cele mai rostite nemulțumiri ale oamenilor care locuiesc în Alexandria sunt cele care țin de administrarea proastă a resurselor. Sunt locuri în Alexandria unde nu există canalizare și apă curentă. Și toate acestea sunt luate cumva ca atare, ca și cum așa ar fi normal să fie.

Dar Vera Mitran încearcă, în cadrul campaniei sale electorale, să-i convingă pe alexandrineni de faptul că ei nu sunt condamnați la o viață gri și tristă. Că pot trăi și ei ca la Cluj, ca la Oradea, ca la Sibiu.

Totul este ca resursa internă să fie folosită înțelept și echilibrat. Dar nu pentru mărirea conturilor unor firme prietene, ci pentru crearea de oportunități de dezvoltare locală pentru o populație care vrea, în primul rând, să aibă unde munci.

Ani la rândul, oamenii Alexandriei au fost ținuți cu bună știință în sărăcie sau dependenți de banul public. Vera Mitran crede că aplicarea unor politici sociale coerente și respectarea unor valori sociale ar duce la dezvoltarea accelerată a acestei zone.

“Alexandria e în stadiul în care o găsim astăzi pentru că nu s-a vrut. N-a fost interes. A fost mai simplu să țină oamenii în mizerie și sărăcie, ca să voteze fără pretenții mari. Eu cred că timpurile s-au schimbat și că oamenii vor mai mult. Iar eu le ofer această șansă, dacă mă vor legitima cu încrederea lor. “, mărturisește Vera Mitran.

Cod mandatar: 21200012

La comanda PNL, Organizația Teleorman

Executat de S.C. Liber în Teleorman SRL

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*