liberinteleorman.ro

Vera Mitran despre bugetul Alexandriei: „Drăgușin investește banii contribuabililor în camere de luat vederi, doar ca să observe niște polițisti locali grași că la ghena de gunoi umblă oameni care nu au un loc de muncă „

19 februarie 2020

Despre cheltuielile lipsite de sens și relevanță ale Primăriei Alexandria au existat destule probe și dovezi de-a lungul anilor. Banii publici au fost investiți în mesele bogate pregătite de prietenii primarului Alexandriei sau în traiul confortabil al polițiștilor locali. Situația a dat destule motive de revoltă publică, însă pentru actuala conducere a primăriei, supărarea publicului nu a contat. Apropierea unor alegeri locale face, însă, ca voci calificate să lămurească adevăratele intenții din spatele alcătuirii bugetului local, unul care, din nou, favorizează anumite categorii dragi sufletului de primar pesedist. Expertul contabil Vera Mitran, care este acum candidat în cursa internă a PNL Alexandria pentru câștigarea poziției de adversar direct al lui Victor Drăgușin, a făcut o analiză a bugetului Alexandriei și a pus în lumină, într-un mod extrem de direct, problemele acestuia. Am contactat-o pe Vera Mitran pentru a ne spune care sunt concluziile ei după analizarea modului în care primăria din Alexandria cheltuie banul public și am aflat lucruri foarte interesante.

„Dacă privești mai atent cu ce se laudă așa-zisul primar, reiese că el are un obiectiv: să se agațe de păsările cerului și de oamenii amărâți ai Alexandriei. Asta e prioritatea ZERO a dumnealui. Adică, să facă monitorizare video la fiecare ghenă de gunoi. Adică, să investească banii contribuabililor în camere de luat vederi doar ca să observe vreo câțiva polițiști locali grași că umblă în ghena de gunoi câțiva oameni care nu au un loc de muncă și nu au ce să mănânce? Care nu au avut relații să mănânce la Cantina Socială? Să observe păsările cerului cum se înfruptă din câteva firimituri? Investiție de miliarde… Mentenanță lunar la acest soft. Câțiva polițiști locali grași care se uită la monitoare toată ziua? Dispeceratul care trebuie mărit? Pentru ce? Mai bine investeau în serviciul de asistență veterinară și în adăpostul de câini, da ? Sau în sistemul de monitorizare video de pe străzi să nu să mai întâmple tâlhăriile de acum 2 luni… De vreo 2 mandate ne minte că face parcări sub și supraterane. Unde sunt?

Vera Mitran mai susține, după ce a analizat cu ochiul expertului acest buget al orașului, că primarul Victor Drăgușin nu a cheltuit în anii precedenți banii alocați investițiilor și obiectivelor locale, păstrând bani publici deoparte pentru anul electoral.

„Dacă privim categoria de venituri a bugetului observăm că în acest an, când primarul își încheie al nici nu mai știu câtulea mandat nu a reușit să-și cheltuie toți banii și a trecut în anul acesta suma de 6.745.370 lei să încerce să construiască ceva ce în n mandate nu a realizat. A avut puterea administrativă și politică la nivel național și nu a putut propune decât un stadion de 5496 locuri și o sală a sporturilor înghesuită care a preluat ceva activități care nu mai puteau fi ținute în celelalte edificii închise. A făcut un ștrand acoperit și s-a certat cu executanții astfel încât ștrandul în aer liber câștigat pentru execuție de același constructor a fost anulat ca investiție. Din lista asta lunga lăsată pe ultima zi care se va pune în practică? Ce venituri de 51385680 lei 29% din buget sunt primite de la UE pentru cadrul financiar 2014-2020? Sunt împrumuturi care se restituie și deci nici un venit? Dacă nu, de unde a fost finanțat proiectul inițial de se întorc acum în venituri? În ce constau veniturile din subvenții de 33715690 lei? Aceste venituri aș dori sa-mi fie explicate. Totuși, de veniturile din taxele de parcare mă minunez, 150000 lei pentru 300 de zile pe an 500 de lei pe zi 250 de plăți de o oră la parcare. Nu poți să nu te întrebi de ce s-au făcut peste tot locuri de parcare, pe cine finanțează? La veniturile acestea las gratuit primele două ore la orice parcare, că omul nu a venit la piață, magazine, bănci, instituții să îmbogățească pe cineva. Amenajările asfaltice sunt ca în 1950, nu vezi și tu folosirea asfalturilor colorate care să creeze regulile de utilizare a străzii ca în orașele moderne în 2020.”

Advertisement

2 Comments

 1. M-ar bucura nespus să piardă PSD alegerile pentru primărie. De 30 de ani nu avem nimic, decât firimituri, să nu murim de foame până la alegerile viitoare…
  Salarii nesimțite la Poliția Locală pentru niciun serviciu, garduri inestetice la spațiile verzi din oraș, pari și lanțuri la pădure, numai porcării.
  Dar nu cred că se va întâmpla asta. Județul e roșu peste 50%… Și va rămâne roșu…

 2. sa se duca dracu rosu…
  pe str. Dunarii au fost sparte masini si de doua ori…
  baietii veseli de la politie nu su gasit banditii !?
  de ce, ca sunt camere de filmat, au fost intrebati ?????
  raspunsul lor de la primaria lui DraCusin:
  ” nu se vede nimic, poate nu au functionat!” !!!!????
  pai de ce le-a mai aruncat acolo ????
  cat suprabani ne-0 mai fi costat si alea ca toate cele ????
  pulitia locala ce face? exista ?
  da.pentru a vota pe DraCusin?
  totul la psd-isti costa de N ORI MAI MULT….tovarasi scumpi (si la vedere. se apropie alegerile, o sa apara)…
  o sa-i dam in cap cu cartile alea frumoase-rosii-CU PROMUSIUNILE DE ACU 4 ANI…
  SA VEDEM CE MUNCIUNI NOI MAI FAC !
  SI CU ALEA 6 SPITALE, CU SUTE DE KM. DE AUSTRADA spre luna….
  HOTII, MUNCUNOSII DRACULUI !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dacian Cioloș revine la Roșiorii de Vede, orașul unde și-a făcut selfie cu un grup de pesediști care l-au huiduit

Următorul articol

Colaborator al Securității, ales consilier local într-o comună din Teleorman!

Cele mai recente articole de Administratie