Vârstnicii teleormăneni vor bairam de ziua lor

în Actualitate

 

 

pensionari

Carmen Dumitrescu

Nu avem nicio îndoială asupra faptului că vârstnicii Teleorman nu au numai probleme… ci şi chef de petrecere. Acest lucru a fost demonstrat într-o manieră cât se poate de clară de către Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice Teleorman în cadrul unei şedinţe de dialog civic, desfăşurate astăzi la Prefectură. După ce au clarificat faptul că RMN-urile nu ar trebui să fie plătite de către pacienţii cu probleme urgente care ajung la Spitalul Judeţean şi au dezbătut minute în şir problema compensării medicamentelor, vârstnicii judeţului au ajuns şi la chestiunea care îi durea cel mai tare: bairamul organizat de autorităţile judeţene de ziua lor.

Astfel, pe data de 1 octombrie, când se celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, înţelepţii judeţului vor masă şi dans. La propriu… Ei au împărtăşit prefectului de Teleorman, Carmen Daniela Dan, dorinţa lor de a se bucura atât de un concert de muzică populară, cu susţinerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, dar şi speranţa de a li se organiza o masă, pentru ca toţi vârstnicii judeţului să se simtă celebraţi pe 1 octombrie. Se pare că responsabilul cu evenimentul este chiar tânărul viceprimar al Alexandriei, Lucian Iotu, care, în mod suprinzător pare a fi extrem de apropiat de problemele populaţiei de vârsta a treia. De aceea, la solicitările vârstnicilor, el a răspuns că va face tot posibilul pentru ca petrecerea să se poată desfăşura în bune condiţii, incluzând şi concertul, şi protocolul… Deşi unele disensiuni au existat, vârstnicii dorindu-şi concertul într-o zi iar masa în alta, Iotu a dat dovadă de diplomaţie şi a stabilit o nouă întrevedere cu cei interesaţi pentru a stabili detaliile organizatorice.

În plus, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Ioan Eana, a împărtăşit prefectului teleormănean din experienţele neplăcute ale evenimentelor anterioare, care l-au determinat să organizeze manifestarea din acest an diferit faţă de anii precedenţi. În consecinţă, ca şi pedeapsă pentru  faptul că în anii trecuţi vârsnicii au vorbit după autorităţi şi unii dintre aceştia au fost nevoiţi să ţină discursuri unei săli aproape goale, în acest an, autorităţile au obligaţia de a rămâne până la sfârşitul evenimentului, pentru a le adresa felicitări celor de vârsta a treia. În plus, Ioan Eana a ţinut să menţioneze că vrea ca la eveniment să fie prezenţi doar conducătorii instituţiilor invitate, nu înlocuitori sau adjuncţi, pentru că asta ar dăuna importanţei manifestării…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*