liberinteleorman.ro

Vârsnicii Alexandriei nu sunt impresionați de coronavirus

19 martie 2020

Medicii spun că, în contextul actualei epidemii, cei mai vulnerabili sunt bătrânii. Ei trebuie protejați, pentru că, în cazul unei infectări cu noul virus, aceștia s-ar putea confrunta cu stări critice, ba chiar, în unele cazuri, cu experiența trecerii în neființă. Paradoxal, cei care par să fi înțeles gravitatea situației sunt cei tineri, care fac reale eforturi pentru a-și proteja bunicii și părinții. Poartă măști de protecție, folosesc geluri dezinfectante și sunt mai atenți la propria igienă. Unii dintre ei chiar și-au făcut un obiectiv din a-și ajuta vecinii în vârstă, oferindu-se să facă niște cumpărături minimale în locul lor. Dar, surpriză, când au încercat să le spună și bătrânilor despre acest plan altruist, au aflat că aceștia sunt deja la piață sau la coadă, la Casa de Ajutor Reciproc.

Astfel, pe lângă cei care nu respectă regimul carantinei sau izolării după întoarcerea din zonele periculoase, vârstnicii Alexandriei cresc riscul de contaminare a populației, din cauza preocupării accentuate de a acumula hrană acasă, în eventualitatea agravării situației. Așa că profită de vremea frumoasă pentru o plimbare pe centrul orașului sau pentru o nouă aventură prin piață. Despre distanțare nici nu poate fi vorba, atunci când trebuie să împărtășească cu prietenii pensionari noile bârfe care apar în oraș.

Zilele acestea, Alexandria a fost în continuare un oraș viu, în ciuda faptului că oamenilor li s-a cerut de către autorități să evite deplasările care nu sunt absolut necesare. Iar pe centrul orașului cel mai des pot fi văzuți pensionarii. E drept că după orele prânzului, străzile devin ceva mai pustii, dar cert rămâne faptul că exact categoriile de vârstă vulnerabile nu fac efortul de a contribui la ținerea sub control a epidemiei.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Biochimiștii, biologii și chimiștii din sistemul sanitar, în linia întâi a luptei cu noul coronavirus

Următorul articol

18 teleormăneni așteaptă rezultatul testelor, iar 233 de persoane rămân izolate de domiciliu

Cele mai recente articole de Dezvăluiri