Valerică Cîrciumaru: Campania a fost foarte utilă, pentru că m-a încărcat de energie

în Interviu

tel (21)Carmen Dumitrescu

Valerică Cîrciumaru este acum candidatul PSD la primăria Roșiorii de Vede și este, până în acest moment, unul dintre candidații cei mai atipici ai partidului roșu. Lui Cîrciumaru nu-i place să se certe, să iasă prea tare în evidență și nici să se înjure cu adversarul pe la toate intersecțiile. O oarecare eleganță a personajului ne-a determinat să vrem să aflăm cum a decurs această campanie electorală din punctul său de vedere și care sunt ambițiile viitoare ale celui care pare a avea cele mai mari șanse pentru ocuparea fotoliului de primar la Roșiori, chiar dacă nu este de neglijat nici popularitatea candidatului, acum liberal, Daniel Fierăscu.

R. Cum vi s-a părut că a decurs această campanie electorală?

Valerică Cîrciumaru: Din punctul meu de vedere, a fost o campanie liniștită. La Roșiorii de Vede, ea a fost și una foarte civilizată, grație reglementărilor legislative, care nu au mai permis influențarea electoratului în mod abuziv. Reglementarea aceasta a venit pentru mine ca o mănușă, pentru că eu am crezut întotdeauna că alegătorul se convinge prin dialog, nu prin tot felul de alte metode.

R. Care mai este reacția oamenilor la discursul politicianist de campanie?

V.C.: Eu am început campania electorală cu ceva timp înainte de momentul oficial, în sensul că m-am ocupat de o pre-campanie și m-am tot deplasat în teren. Pot să vă spun că de atunci și până acum am simțit un fel de crescendo. Campania a fost foarte utilă pentru mine, pentru că m-a încărcat de energie și v-o declar nu ca unui jurnalist, ci ca unui prieten. Oamenii au nevoie să îi asculte cineva și să le rezolve problemele. Și eu cred că 85% dintre problemele lor se pot rezolva. Comunicarea cu oamenii a fost pentru mine un succes și simt că va fi bine… Am fost de exemplu pe o stradă și un domn foarte guraliv a strigat că pe strada lui nu s-au făcut decât canalizare, apă și gaze. Într-adevăr, mai sunt de făcut acolo lucrări de asfaltare. Așa că eu cred că suntem pe un drum bun.

R. Cum vă raportați la adversar?

V.C.: Eu îmi respect adversarul. Dar cred că stau mai bine decât el, chiar dacă mereu este o marjă de eroare, pentru că oamenii nu votează întotdeauna așa cum declară în discuția directă.

R. Despre echipa de lângă dumneavoastră ce ne puteți spune?

V.C.: Am început cu o echipă bună, care s-a dezvoltat frumos în decursul campaniei și pe care intenționez să o dezvolt în continuare. pentru că, pe lângă activitatea administrativă, intenționez să întăresc organizația locală de partid.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Sunt total dezamagit de administratia PSD, sunt total un “om de dreapta”, dar, pe 0506-2016, il voi vota pe domnul Valerica CIRCIUMARU, ca PRIMAR, pentru bunul sau simt, modestie, cinste, profesionalism!
    Domnule PRIMAR, noi doi ne cunoastem bine, am discutat de ne-numarate ori, pe Calea Dunarii, in piata, cand ati veni cu domnul GIDEA si doamna DANCILA, la modestul meu business, despre economia judetului, a municipiului si problemele oamenilor, am remarcat inteligenta, altruism, omenie!!!!!
    Sunt convins, prin EDUCATIE si AFINITATE SPIRITUALA, ca domnul Valerica CIRCIUMARU este SINGURA SOLUTIE pentru civilizatie, decenta si prosperitate in Rosiori de Vede!!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*