Val de infracțiuni în Teleorman: furturi, amenințări cu moartea și distrugeri

în Administratie/Politie

Ultimele zile au venit în Teleorman cu o veritabilă explozie a infracționalității. Numai în perioada 8-10 mai, polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 260 de evenimente, dintre care aproximativ 230 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Potrivit departamentului de relații cu presa al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, în această perioadă au avut loc numeroase infracțiuni, care au variat de la amenințare cu moartea la furt calificat și distrugere. Vă prezentăm câteva dintre cele mai relevante.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au întocmit în cursul zilei de ieri un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic în cazul unui bărbat în vârstă 35 de ani din municipiul București, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Roșiori de Vede.

Acesta transporta un cadavru de animal sălbatic eviscerat, despre care a declarat că este din specia “căprior” și ar fi fost vânat în vara anului 2019. De asemenea, în autoturism au fost depistate o armă de vânătoare și peste 180 de cartușe. Autoturismul, cadavrul animalului eviscerat, arma de vânătoare și muniția în cauză au fost ridicate de oamenii legii, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede

Pe 9 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Teleorman au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Judecătoria Videle pe numele unui bărbat în vârstă de 25 de ani din comuna Moșteni, județul Teleorman, condamnat la pedeapsa de cinci ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.

Tot în cursul zilei precedente, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare, totodată fiind emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Botoroaga, care și-ar fi amenințat soția cu moartea. Astfel, la data de 10 mai, în jurul orei 20:00, polițiștii au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 de către o femeie în vârstă de 40 de ani din comuna Botoroaga cu privire la faptul că soțul său este în stare de ebrietate, provoacă scandal și o amenință cu moartea.

Polițiștii din Alexandria au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitate, care la data de 10 mai ar fi pătruns prin forțarea ușii de acces în incinta unei societăți comerciale din municipiul Alexandria, de unde a sustras peste 60 de pachete cu țigarete și 110 lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate. Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Teleorman, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Polițiștii din Turnu Măgurele au reținut cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani, domiciliați în municipiul Roșiori de Vede, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare. Pe data de 9 mai, pe fondul unui conflict spontan, aceștia ar fi mers la locuința unui bărbat din municipiul Turnu Măgurele, având asupra lor obiecte contondente și tăietoare înțepătoare, provocând distrugeri porții de acces și amenințându-i pe proprietari. În continuarea cercetărilor, la data de 10 mai a.c., bărbații au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Teleorman, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*