Vacanța politicienilor: Simionescu la țară, Gâdea la munte, Pîrvulescu în Austria

în Actualitatea politică

bitanu-tileCarmen Dumitrescu
Politicienii Teleormanului așteaptă și ei cu nerăbdare vacanța de iarnă. Că doar în timpul liber sunt și ei oameni… Evident, fiecare și le va petrece după posibilități și în funcție de priorități, dar nu putem să nu remarcăm unele discrepanțe majore între unii și alții cu privire la petrecerea celor câteva zile de sărbătoare care se apropie în pași alerți. Cei mai mulți dintre politicienii județului își vor petrece sărbătorile acasă, cu familia, considerând că astfel se vor relaxa cel mai eficient, în timp ce alții, mai puțini la număr, se gândesc să încerce și o plimbare dincolo de granițele țării. Oricum, toți au avut parte în cursul anului ce se pregătește să se încheie de plecări în străinătate, justificate de un vag interes de serviciu, așa că pentru ei petrecerea mini-vacanței de iarnă în județul de baștină nu e nici pe departe vreo tragedie. În plus, fiind an pre-electoral, e mai bine să nu te faci remarcat prin cheltuirea deșănțată a banilor personali. Nu de alta, dar într-un județ în care mulți n-au ce pune pe masă de sărbători, e recomandabil să te abții și să nu declari huzurul, oricât de mult te-ar împinge orgoliul spre declarații riscante.
Adrian Simionescu n-a avut un an greu. Sau, cel puțin, comparativ cu precedentul, deputatul n-are prea multe motive să se plângă. Prin Parlament a frecat menta cu talent și aroganță, iar timpul liber și l-a petrecut pe la Dunăre, pe la plajă, pe ATV… În plus, el nu e un fan al plimbărilor prin străinătate, preferând cadrul familiar al comunei Islaz, unde se simte bine și vara, și iarna. Așa că anul acesta, parlamentarul nostru a luat decizia să nu iasă din zona de confort și să continue tradiția petrecerii sărbătorilor la socri: “Crăciunul mi-l petrec, așa cum fac în fiecare an, cu familia, la socrii mei, la Islaz. Revelionul nu știu încă unde îl voi face, dar cu siguranță va fi în țară. A început să-mi placă în România. În plus, nu mergem pe-afară, pentru că acolo poți avea tot felul de surprize și nu toate plăcute. De fapt, dacă stau și mă gândesc îmi dau seama că, de-a lungul vieții mele, nu am făcut sărbătorile mai des de două ori în străinătate.”
Adrian Gâdea s-a ferit întotdeauna să iasă în evidență. Și chiar dacă mulți l-au taxat pentru decența ieșită din comun, noi credem că tânărul președinte de Consiliu Județean are toate calitățile necesare unui politician al generației noastre. Așa că, la finalul unui an destul de obositor pentru el, acesta nu va face risipă nici de bani și nici de prea mult orgoliu personal, optând pentru niște sărbători liniștite, alături de familie. Mai ales că anul care vine îi va aduce lui Adi Gâdea destule provocări, încât să fie nevoie să-și încarce bateriile complet în această scurtă vacanță de iarnă: “Crăciunul mi-l voi petrece acasă cu familia, iar Revelionul e posibil să-l petrec pe undeva la munte, doar că nu m-am hotărât încă. Mai e timp. În niciun caz nu-l voi face în afara țării, că nu am salariul de mii de euro, ca să îmi permit așa ceva. Oricum, sunt mici șansele să mă pot relaxa de sărbători, așa că prefer să nu mă pronunț la momentul acesta.”
Eugen Pîrvulescu a trecut și el prin multe încercări în anul de grație 2015. Unele s-au finalizat cu bine pentru el, altele și-au pus amprenta vizibil pe nivelul de stres al politicianului. Așa că era firesc ca finalul de an să-i vină ca o mănușă și să-l determine să cheltuie niște bani pentru relaxare, mai ales că în anii precedenți acesta n-a cutreierat prea mult peste hotare, pentru a simți că e cazul să se abțină acum de la o vacanță de lux: “Crăciunul îl voi petrece acasă, așa cum fac întotdeauna. Până la urmă, sărbătorile sunt un prilej de a sta cu oamenii dragi și de a ne relaxa. De Revelion, însă, mi-am propus să plec în Austria la ski, pentru că vreau să schimb puțin peisajul și să mă detașez de încrâncenările locale înainte de noul an.”
Cristi Barbu a tot călătorit prin țară și prin lume în anul 2015, activitatea de șef la partid fiindu-i favorabilă din acest punct de vedere. Dar, pentru că a trecut printr-un an greu, în care și-a pierdut mandatul de primar și s-a luptat cu destule datorii și probleme, acesta a luat decizia să-și petreacă scurta vacanță de iarnă la el acasă, cu suhăienii. Și cum Bitanu’ nu vrea ca pierderea mandatului de primar să-i scadă notorietatea în rândul oamenilor din comuna lui, acesta a decis să scoată niște bani din buzunar pentru a-i bucura pe cei care mai au încă încredere în el: “Crăciunul îl voi petrece acasă, cu familia. Tot atunci vreau să tai câțiva brazi și să invit cetățenii la o petrecere. O să stabilesc mai clar aceste lucruri după ce mă întorc în țară. Revelionul îl voi petrece lângă cetățeni, cu șampanie și foc de artificii. Toate acestea vor fi plătite de mine, pentrucă nu am afectat niciodată bugetul local pentru chefuri. Chiar dacă nu mai sunt primar, prefer să stau printre oameni,să fiu alături de ei și să le demonstrez că nu am uitat de unde am plecat.”
Valentin Boboc a fost destul de angrenat în deplasări externe anul acesta, așa că de sărbători preferă să încerce o variantă ceva mai casnică. Sau, cel puțin, asta susține, în contextul în care a avut și el un an destul de agitat și se pregătește pentru unul și mai dificil, pentru că politicianul dorește să se implice din nou în procesul electoral, focusându-se de data asta pe zona Videle: “Anul ăsta îmi fac sărbătorile la Alexandria, cu familia. Am nevoie de liniște, așa că prefer un cadru intim și multă odihnă. Nu cred că e momentul sau cazul să plec de sărbători”
Victor Drăgușin nu se dezminte și alege ca și anul 2016 să-l găsească tot la Alexandria. Deși a avut un an rezonabil, din anumite puncte de vedere primarul Alexandriei s-a cam lăsat copleșit de stres și a început să aibă reacții mai puțin rezonabile. Sperăm ca sărbătorile de iarnă să-i readucă liniștea și înțelepciunea din vremurile lui de glorie și să fie astfel pregătit pentru anul electoral ce se apropie cu atâta repeziciune: “Sărbătorile mi le voi petrece, ca de obicei, acasă cu ai mei. Atât Crăciunul, cât și Anul Nou trebuie, cred eu, petrecute alături de oamenii dragi. Și tocmai de aceea, la trecerea dintre ani mă voi afla alături de alexăndrenii mei pe platoul din fața Casei de Cultură, la focul de artificii.”
Ică Florică Calotă are și el multe pe cap. El trebuie să decidă dacă vrea un viitor politic glorios sau unul mediocru, așa că era de așteptat să vadă în mini-vacanța de iarnă un prilej de meditație personală. Așa că nici el nu va părăsi granițele județului în prag de sărbători și va rămâne în Teleorman pentru a-și calcula și recalcula viitoarele mutări politice: “Nu o să plec nicăieri de sărbători. Din punctul meu de vedere, sărbătorile se petrec acasă cu familia, așa că exact asta voi face și anul acesta. Nici măcar nu mi-am pus problema unei deplasări în străinătate. Nu-mi doresc să fac asta și nici n-aș avea prea mult timp.”

1 Comment

  1. Bitanu, Partzulescu, Lisandru ot Rosiori, Galnel ot Lisandria, Cracia ot Turnuletzul, Zurinel (un rahatzel), Firescu (el capo del tuti ciorditores)…Incap totzi intr-o duba de militzie!!!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*