USR își deschide o filială în Teleorman – Nicușor Lina: “Am decis să intru în politică, pentru că aștept o schimbare de 27 de ani!”

în Actualitatea politică

usrCarmen Dumitrescu

Se pare că e momentul politic al partidelor mici. Nu de alta, dar la fiecare câteva luni, o altă formațiune politică apare în peisaj, manifestându-și speranța că va putea schimba lucruri ce par imposibil de ameliorat. Totuși, în ceea ce privește USR, intențiile formațiunii politice conduse de Nicușor Dan au fost exprimate destul de clar și onest: “Noi vrem să obținem 10% la parlamentare, astfel încât să putem fi o sperietoare pentru Guvern”. Așa că, din punctul nostru de vedere, e destul de clar idealul politic al USR, formațiune care își deschide, se pare, filială în Teleorman.

În fruntea organizației, ale cărei baze încep să se pună, stă un grup de inițiativă, din rândurile căruia face parte și Nicușor Lina, care s-a remarcat în toți anii trecuți la nivel local prin talentul său muzical și care nu dădea semne că ar avea preocupări politice prea acute. Întrebându-l de ce a dat muzica pentru politică, Nicușor Lina ne-a declarat că e în așteptarea unei schimbări ce nu mai vine de 27 de ani și că  are convingerea că oamenii care au stat până acum departe de mediul politic ar trebui să vină alături de el și să se implice: “Am decis să intru în politică, pentru că de 27 de ani aștept o schimbare și pentru că m-am săturat de promisiuni. Cred că a venit momentul să și facem ceva pentru ca lucrurile să se schimbe. Și, evident, asta nu se poate întâmpla dacă oamenii buni aleg să stea deoparte.”

Potrivit surselor noastre, în următoarele două săptămâni se așteaptă vizita lui Nicușor Dan în Teleorman, în vederea oficializării activității filialei USR din județul cel mai roșu al țării.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*