liberinteleorman.ro

USL trăiește… în subconștientul liberalilor alexăndreni

consiliul localCarmen Dumitrescu
Când USL s-a destrămat în Teleorman, tuturor liberalilor le-a curs o lacrimă. Discret… Pentru că nu se trece ușor peste un parteneriat tradițional, la fel cum nu se uită ușor nici privilegiile care au rezultat din cel mai eficient mariaj politic al tuturor timpurilor. În plus, unificarea cu un partid pe care liberalii nu l-au văzut niciodată cu ochi buni i-a dezamăgit pe mulți dintre militanți, astfel că rândurile liberale s-au subțiat din ce în ce mai mult.
În Consiliul local Alexandria, atitudinea liberalilor față de PSD rămâne una decentă și rezervată, în ciuda eforturilor lui Titirișcă de a genera o atitudine de ostilitate puternică la nivelul tuturor celor șase consilieri locali ai Opoziției. Atunci când apar situații tensionate, intervențiile liberale sunt înveșmântate în multă diplomație și atenție la sentimentele PSD. Nu o dată, Iuliana Stancu a intervenit pentru aplanarea conflictelor dintre Drăgușin și Titirișcă, în ideea căutării unei linii de mijloc care să mulțumească și capra, și varza. În același timp, trebuie menționat că, înainte de votarea proiectelor, grupul liberal pur de la masa deciziilor primește câte o privire de la Titirișcă, stabilindu-se astfel care va fi votul întregului grup de consilieri ai Opoziției. Liberalii se supun, însă nu-și manifestă niciodată indignarea, nu-și argumentează niciodată poziția și păstrează o tăcere continuă, pentru a nu-l supăra prea tare pe Drăgușin, dar evitând să se pună rău cu partidul. În același timp, și Victor Drăgușin pare a avea alte pretenții de la colegii liberali decât de la foștii democrat-liberali. De altfel, nu o singură dată acesta a precizat că nu se aștepta la liberali să nu voteze anumite proiecte de hotărâre.

Toate aceste elemente conduc la o singură concluzie: parteneriatul tradițional dintre social democrații și liberalii din Teleorman continuă să-și facă simțite consecințele. Cel puțin la nivelul atitudinii personale a fiecăruia dintre liberalii teleormăneni, care s-ar lupta mai degrabă cu Bitanu’ decât cu Drăgușin, pentru că față de Drăgușin manifestă un respect real. Nici nu ne miră: iubirea adevărată nu se uită niciodată. Și nu trebuie să uităm că, sub sigla USL, atât liberalii, cât și social-democrații teleormăneni au beneficiat de cel mai mare succes electoral al existenței lor. Și chiar dacă divorțul s-a produs, pe fondul presiunilor centrale, nu a dorinței liberalilor din Teleorman, cele două părți au învățat să aibă o relație matură de respect reciproc. Cât despre noul mariaj al liberalilor, PSD-ul se ține tare pe poziție și refuză să dea semne de vulnerabilitate. Deși grija lui Drăgușin pentru viitoarea candidatură a lui Titirișcă începe să devină obsesivă. Și noi, cei care privim de pe margine, conștienți de faptul că doar Drăgușin poate câștiga localele la Alexandria, ne întrebăm de ce-și pierde timpul supărându-se pe Titirișcă….

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Interviu cu Gheorghe Gheorghiu: ”Cred că o casă de cultură a unui oraș trebuie să fie sfântă”

Următorul articol

“Oamenii lui Dragnea” explică amânarea verdictului în dosarul “Fraudă la Referendum”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică