Unul dintre proxeneții care au obligat o minoră din Alexandria să se prostitueze a fost arestat

în Dezvăluiri

În vara acestui an, la Poliția Alexandria s-a făcut o sesizare pe numărul de urgență 112, după ce părinții unei copile de 15 ani din Alexandria aflaseră că aceasta se prostituează de câteva săptămâni, forțată de prietenul ei și de unchiul acestuia. Era vorba despre un băiat de 15 ani, care nu putea face de unul singur presiunile, așa că era ajutat de o rudă. Mai precis, de unchiul său, în vârstă de 40 de ani, despre care există declarații potrivit cărora ar mai fi trimis fete „la muncă” în Germania, prin aceeași metodă: Loverboy, folosind în scopul racolării de fete „talentul” nepotului său. DIICOT a intrat în cele din urmă pe fir și a documentat activitatea infracțională a unchiului, așa că Tribunalul Teleorman a dispus arestarea preventivă față de acesta.

Fata a povestit, în exclusivitate pentru ziarul Liber în Teleorman ce i s-a întâmplat.

L-am cunoscut pe fostul meu prieten într-un anumit context, venea în grupul meu de prieteni și mi-a plăcut de el. Credeam că și lui de mine. După mai multă vreme, mi l-a prezentat pe unchiul său. Mi-a spus că ar fi bine să facem un lucru… adică eu să mă duc și să iau bani pentru noi. Zicea că toată lumea face asta. Eu prima dată n-am vrut. Mi s-a părut o prostie și știam că nu toate femeile fac asta. După am fost să bem un suc și m-a convins. Mi-a zis că e bine să fac asta, că o să fiu cu prietenul meu, că va fi totul perfect. Am cedat pentru iubirea pe care o aveam față de prietenul meu. După două zile de la discuția asta, m-a dus într-un loc, la o curte, unde erau doi bărbați, care mă așteptau și care știau ce trebuie să se întâmple. M-au întrebat câți ani am, le-am zis că am 15 și mi-au zis că nu e problemă, că sunt destul de mare și că e bine ce fac, câtă vreme e din dragoste pentru prietenul meu, pentru că au vrut să știe și de ce o fac. Un act dura 20 de minute, mă trimiteau cu taxi-ul și apoi tot taxi-ul mă lua de acolo. Le duceam lor banii, iar ei îi împărțeau cu mine. Dar pe mine nu mă interesau deloc banii, eu doar îl iubeam prea mult și mă temeam că-l pierd.”

Am întrebat-o pe adolescentă și care e tariful pe care îl încasa de la clienți, iar răspunsul a fost unul și mai șocant: 50 de lei pentru 20 de minute. Erau, însă, situații în care la aceeași adresă trebuia să se ocupe de doi bărbați și era plătită dublu. Suma e, în mod evident, derizorie, de unde se vede clar că piața e supra-saturată de adolescente, obligate să se prostitueze. Când ajungea la domiciliul clientului, minora avea întotdeauna un alt nume și chiar dacă zicea că are 15 ani, clienții erau foarte relaxați în privința asta, ca și cum ar fi fost normal să întrețină relații sexuale cu o copilă de 15 ani.

În cele din urmă, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au documentat activitatea infracțională a celor doi bărbați bănuiți că ar fi determinat minora în cauză să se prostitueze în folosul lor. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie – august 2019, persoanele în cauză ar fi profitat de starea vulnerabilitate a unei minore de 15 ani. Sub promisiunea obținerii de câștiguri facile și sub constrângerea morală, cei doi ar fi determinat-o pe minoră să practice prostituția în folosul lor. În urma probatoriului administrat, Tribunalul Teleorman a dispus arestarea preventivă față de unul dintre bărbați. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Teleorman și jandarmi.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*