liberinteleorman.ro

Universul complotează împotriva lui Edi Oprea

Monica Vasilescu

ediAtunci când un personaj intră în politică pentru fală și este plătit din bani publici să stea degeaba, parcă ansamblul a tot ce există îi urzește pieirea. Avem destule cazuri la nivel local, dar cel mai notoriu este, nominal, liberalul Edi Oprea, băiat fără posibilități intelectuale prea mari, dar care a avut grijă să stea pe lângă cine trebuie pentru a putea ocupa, pe rând, funcții de soi, cum ar fi: director de spital, consilier de prefect sau viceprimar. Niciuna nu a durat, însă, prea mult, în funcție de mersul politic al lucrurilor (azi PNL susținea PSD, mâine își lua la revedere). Ultimul birou ocupat, care îi oferea prilejul de a fi al doilea după primar, i-a adus destule satisfacții lui Edi, mai ales sufletești, fiindcă, pentru el, era ca ”Dumnezeu pe pământ” să fii viceprimar de Alexandria, municipiu reședință de județ, nu vreo comună îndepărtată, acolo unde, probabil, ar fi fost mai credibil. În fine. Chiar dacă am fi dorit să uităm perioada petrecută de Edi Oprea în biroul de la etajul 1 al primăriei, Tribunalul Teleorman – secția contencios administrativ ne-a amintit că ea a existat și a lăsat și urme. Imediat după ce USL s-a destrămat și PNL a rămas fără cei doi viceprimari la Alexandria, atât Edi Oprea cât și Dan Popescu au cerut anularea actului administrativ prin care au fost revocați din funcție. Norocul a fost doar de partea celui de-al doilea, însă, fiindcă, deși au avut același avocat și, probabil, aceeași pledoarie, judecătorii au decis că în cazul lui Oprea nu se pune problema de revenire, în schimb, lui Popescu i s-a admis cererea, el urmând a primi și salariile restante, din iunie 2014, până în prezent. Ghinion!
Ne amintim acum că, atunci când a fost scos din funcție, Dan Popescu declara că analizează posibilitatea de a acționa în judecată Consiliul Local, neavând un scop în asta. Pe Edi nu-l Oprea nimeni din calea demersului său și era chitit să-și ceară dreptul în instanță. De unde și zicala: dacă vrei cu adevărat ceva, tot universul complotează să… nu se întâmple.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Rodica Tatu lasă proștii să vorbească

Următorul articol

17 aprilie 1954 – Moartea liderului comunist Lucrețiu Pătrășcanu

Cele mai recente articole de Actualitate