Universitatea Alexandria, vicecampioană națională U 15

în Sport

universitateaÎn perioada 15-17 septembrie, la Cluj-Napoca, a avut loc desfășurarea turneului final din cadrul proiectului Fotbal și feminitate, destinat cluburilor sportive. La acest turneu au participat 25 de echipe, împărțite pe două categorii de vârstă, Under 13 (13 echipe) și Under 15 (12 echipe), clubul alexăndrean, Universitatea, având câte o reprezentantă la fiecare categorie de vârstă. 

La categoria de vârstă Under 13, echipele au fost împărțite în 4 grupe, Universitatea Alexandria, fiind repartizată în Grupa B, alături de ASA Târgu Mureș și CS Real Craiova, reușind să termine grupa pe primul loc. În semifinalele competiției a pierdut în fața celor de la Olimpia Cluj,  iar în finala mică a învins pe Ladies Târgu Mureș după executarea loviturilor de departajare, terminând competiția pe locul III.

CS Universitatea Alexandria –  ASA Târgu Mures   5-0

CS Real Craiova  –  CS Universitatea Alexandria   0-1

Olimpia Cluj 1 – CS Universitatea Alexandria   2-1

CS Universitatea Alexandria  –  Ladies Targu Mures  0-0  5-4, după penalty.

Echipele care au participat la această categorie:

Grupa A: Olimpia Cluj 1, CSS Nicu Gane Fălticeni, Fair Play București

Grupa B: ASA Târgu Mureș,  CS Universitatea Alexandria, CS Real Craiova

Grupa C: Vasas Odorheiul Secuiesc, Navobi Iași, Olimpia Cluj 2

Grupa D: Ladies Târgu Mureș, Femina Odorheiul Secuiesc, Independența Baia Mare, Venus Maramureș.

La cealaltă categorie de vârstă, echipele au fost repartizate în 3 grupe, clubul alexăndrean făcând parte din grupa C alături de CS Real Craiova, Heniu Prundu Bârgălui, Olimpia Cluj, terminând neînvinsă această grupă. Calificată în primele 3 echipe ale turneului după disputarea meciurilor din grupe, alături de Armonia Fălticeni și Vasas Odorheiul Secuiesc, Universitatea a pierdut contra fetelor de la Vasas Odorheiul Secuiesc și au învins pe Armonia Fălticeni, terminând pe locul secund. La sfârșitul competiției organizatorii au acordat și premii individuale sportivelor, Andra Olaru fiind desemnată golgetera turneului.

CS Universitatea Alexandria – CS Real Craiova  3-1

Olimpia Cluj   –  CS Universitatea Alexandria  2-2   6-7 , după penalty

Vasas Odorheiul Secuiesc  –  CS Universitatea Alexandria 2-0

CS Universitatea Alexandria – Armonia Fălticeni  2-0

Echipele care au participat la această categorie de vârstă:

Grupa A: Vasas Odorheiul Secuiesc, Universitatea Galați, Navobi Iași, Venus Maramureș

Grupa B: CSS Târgoviște, Armonia Fălticeni, Fair Play București, Independența Baia Mare

Grupa C: CS Universitatea Alexandria, CS Real Craiova, Heniu Prundu Bârgăului, Olimpia Cluj

Fetele care au reprezentat Universitatea Alexandria la acest turneu au fost:

Under 13 –  Sima Alina, Răducu Alexandra, Roșioru Victorița, Trifu Cristina, Alexandru Cătălina, Panait Cătălina, Radu Mădălina, Arvat Ioana

Under 15 – Bădărău Ancuța,  Gologan Georgiana, Dodoi Rebeca, Șerban Cristina, Ivan Ștefania, Tudorache Cristina, Sima Maria, Durlă Otilia, Olaru Andra, Necula Silvia, Pereanu Mihaela.

”A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. În această perioadă, fetele au avut ocazia să urmărească și un meci al naționalei de fotbal feminin împotriva Ucrainei, un meci contând pentru calificarea echipei naționale la Campionatul European din 2017. În urma acestui turneu am avut numai de câștigat, fetele arătând dorință de joc, ambiție, determinare, însă așa cum este în fiecare competiție trebuie să existe un învingător și un învins. Jocurile bune de la acest turneu ne dau încredere pe viitor, putem realiza lucruri frumoase în continuare numai prin muncă și sacrificii”, a declarat antrenorul Călin Pistolea.

Duminică, 25 septembrie, ora  11:00, pe stadionul Municipal din Alexandria, Universitatea Alexandria, debutează în prima etapă a Ligii I de fotbal feminin, împotriva echipei Universitatea Galați.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*