Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Alexandria a intrat în grevă japoneză!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Încă din cursul zilei de ieri, cadrele medicale de la UPU, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alexandria, au decis să intre în grevă japoneză. Astfel, medicii și asistentele care preiau toate urgențele din județ vor purta banderole albe, pe care este înscris cuvântul “GREVĂ”.

Ei sunt nemulțumiți de faptul că se pune foarte mare presiune asupra lor în această perioadă, fără a se ține cont de faptul că personalul UPU e destul de redus și că nivelul de stres și oboseală a ajuns la cote maxime. În plus, cadrele medicale spun că nu au primit banii aferenți acelor sporuri pentru tratarea pacienților COVID.

Liderul de sindicat al spitalului ne-a declarat că vor continua greva până la rezolvarea situației legate de sporuri și că ar trebui ca sistemul medical să fie mai bine organizat, pentru a mai elibera din presiunea pusă asupra celor care gestionează urgențele care vin din întreg județul.

Iar mulțumirile prezidențiale par a nu fi fost suficiente, câtă vreme sprijinul financiar propus celor care au de-a face cu pacienți infectați cu noul virus nu mai vine către spitalul județean din Teleorman. Cadrele medicale de la UPU spun că greva japoneză va dura până la rezolvarea situației și îndeplinirea cerințelor.

În tot acest timp, ei vor continua să trateze și să consulte pacienții, dar o vor face cu semnul grevei legat de antebraț.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*