liberinteleorman.ro

Undeva, înapoi, în timp

8 aprilie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanLume, lume, în Alexandria, știm cu toții, sărăcia are nume și prenume: PSD. Doar privind gradul de sărăcie și înapoiere al orașului și corupția instaurată în peste două decenii de guvernare locală PSD, nedepistată (încă), avem un tablou complet al dezastrului. Urbea colcăie de hârciogi agricoli și afaceriști de duzină îmbogățiți indecent la adăpostul complicității evidente cu organele de stat, doldora și ele de băieți deștepți plini de conturi babane, în contrapartidă cu sărmanii care întind ambele mâini pentru o farfurie de fasole. Dar sunt ascultători. Ascultători de radio.

Cu toate lipsurile evidente din avion, mai mult de omul de rând, decât de către cei urcați în scaune importante, pentru că nu știe pe ce să mai dea banii, municipalitatea lui Victor Drăgușin s-a gândit să instaleze în parcuri, în zona centrală și în diverse cartiere, megafoane prin care să se transmită muzică ambientală şi informaţii pentru cetăţeni. Este vorba despre un sistem de radioficare şi adresare publică prin care administrația locală va transmite diverse mesaje celor care vor avea urechi să audă. Se pare că mor edilii de grija alexăndrenilor care, în 2015, nu au acces la informații. La informațiile lor, desigur. Afirmăm asta deoarece, în secolul în care trăim, cu tehnologia existentă și mijloacele comunicaționale lărgite și evoluate permanent, ai noștri vor să pună radio public să le împuie capul oamenilor cu mesajele care contează. Bănuim că acest sistem nu va fi uzat doar pentru a le asigura ambientul alexăndrenilor, ci pentru a-i face să priceapă ce li se urlă în difuzor. Că sunt mulți săraci, la pungă și la mansardă, care vor sta cu urechea să afle pe ce nume trebuie să pună ștampila la viitoarea campanie. Bănuim, nu certificăm.

Revenim. Lume, lume, pentru amatorii de senzații retro, centrul orașului va fi locul perfect de petrecere a timpului, având recuzita nemaipomenită. Pietonal ca după bombardament, bănci cu îngrăditură din lemn deasupra care nu ține nici umbră, nici de ploaie, cerșetori care te trag de mână des că ar vrea un ban și sistem audio ca-n vremurile pe care le credeam apuse. Comuniștii lui Gheorghiu Dej ar fi invidioși pe noua gândire de tip vechi a aleșilor noștri și parcă îi vedem chicotind de bucurie pe lumea cealaltă că au lăsat ceva pe pământ de urmat.

Stimați alexăndreni, nu știm cât costă implementarea radioficării și nici cine vor fi inteligenții care o vor mânui-o, dar vă informăm anticipat că dumneavoastră veți plăti toată factura care rezultă de aici. Prin bugetul local, sigur, compus din banii celor care plătesc taxe și impozite. Și să nu uităm că Victor – Gheorghiu Dej este cel care vă face la portofel cu radioficarea, dar pe banii ăștia, bașca, vă și duce undeva, înapoi, în timp.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Invitație la Cenaclu!

Următorul articol

Florin Vasilică le va cânta românilor cu dor de casă din Londra

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman