liberinteleorman.ro

Unde se duc chiriașii B-urilor după evacuare?

23 iunie 2015

b-uri2Carmen Dumitrescu
Aproximativ douăzeci de persoane care populau blocurile din zona B a Alexandriei s-au confruntat săptămâna trecută cu o situație de care se temeau deja de o bună perioadă de timp. Executorul judecăresc a sosit la fața locului și le-a pus în vedere celor în cauză că trebuie să-și părăsească apartamentele, pentru că instanța a decis acest lucru, în urma acumulării unor datorii destul de mari către municipalitate. Chiriașii B-urilor au acceptat, într-o primă fază, cu destulă seninătate situația. Și-au încărcat bunurile în tractorul adus acolo în scopul transportării respectivelor bunuri acolo unde chiriașii intenționau să le mute și au început să-și deplângă soarta în fața tuturor celor interesați. Se pare că adăpostul de zi este, de principiu, următoarea destinație a chiriașilor din B-uri, însă, potrivit primarului Victor Drăgușin, aceștia nu se vor putea muta acolo decât spre toamnă, când clădirea va fi complet reabilitată. În consecință, cei care doresc acum o soluție provizorie pot face o cerere la Primăria Alexandria și se vor putea muta în adăpostul de zi, însă nu imediat.
Gluma se cam îngroasă, în contextul în care acești oameni se confruntă acum cu o situație limită, pe care nu prea sunt învățați s-o gestioneze în mod decent. De altfel, a doua zi după evacuări, o parte dintre chiriașii evacuați ai B-urilor s-au prezentat la Primăria Alexandria, profitând de programul de audiențe al primarului Victor Drăgușin. Acolo am aflat, la rândul nostru, că o parte dintre evacuați au spart alte apartamente din blocurile în cauză pentru a sta acolo abuziv sau au dat năvală în apartamentele fetelor de la Școala Specială, care locuiesc în zonă. Cei care au ajuns la audiențe pentru a-l implora pe Drăgușin să le rezolve situația s-au confruntat cu un refuz ferm: “De doi ani de zile durează procedura asta. Faptul că nu v-ați prezentat la instanță măcar o dată v-a adus aici. Nici judecătorii aceia nu sunt haini! Sentința n-am dat-o eu. Păi dacă aveați bunul simț să vă prezentați în instanță, eu sunt convins că judecătorul n-ar fi luat decizia asta. Eu nu pot ajuta pe nimeni, că nu sunt Dumnezeu!Pierdem timpul! Faceți solicitare pentru adăpost și undeva spre toamnă vă puteți muta acolo, ca să aveți unde sta în sezonul rece. Dacă nu, stați unde vreți! Să vadă toată lumea cât de pricepuți ați fost în a vă ține un acoperiș deasupra capului!”
Ce e drept, Victor Drăgușin are un punct de vedere just. Însă, adevărata problemă e aceea că evacuările, așa corecte cum sunt, devin treptat o preocupare a întregii comunități alexăndrene. Faptul că niște familii numeroase ajung în stradă acum, fără a da prea multe semne că vor face eforturi de a-și rezolva singure situația locativă, este gravă pentru noi toți. Adăpostul de zi este doar o soluție provizorie și, dacă nu se vor face artificii pentru a le asigura celor în cauză o locuință de stat, șansele ca acești oameni să ajungă să doarmă prin parcuri și să le în cap de foame celor din jur sunt demne de luat în considerare.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sala Polivalentă intră în modernizare. Hai și cu stadionul !

Următorul articol

Câtă social-democrație a mai rămas în PSD Teleorman?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică