Unde s-au dus… când au apus… elevii care promovau Bacalaureatul?!

în Educatie

elevi bacCandidaţii respinşi la examenul maturităţii desfăşurat în vară şi cei care nu s-au prezentat deloc la prima sesiune au avut ocazia de a promova testul maturității în cea de a doua etapă. Puțini, însă, au profitat de șansă. Doar 19 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au trecut cu bine sesiunea de toamnă a examenului Bacalaureat 2014, Teleormanul situându-se, ca de obicei, între ultimele județe, alături de Mehedinţi și Covasna.

În urma afișării listei cu absolvenții care au dat testul maturității am aflat că, dintre cei peste 1.660 de liceeni care și-au încercat norocul la al doilea test de BAC din acest an, doar 260 au promovat, ceea ce arată că mulți elevi picaţi la prima sesiune a examenului din vară au rămas la acelaşi nivel de pregătire. Majoritatea elevilor tomnatici abia dacă au fost în stare să răspundă la câteva întrebări elementare din materiile studiate în anii liceului, după cum demonstrează lucrările care nu au obținut notă de trecere.

Nemulțumiții de rezultat au avut posibilitatea de a contesta nota primită. Soluționarea contestațiilor este în derulare, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*