Un preot din Videle, prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor

în Actualitate/Dezvăluiri/Justitie

Un preot din Videle a fost prin în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor, într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei. El a fost audiat marți și reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare. Urmează și alte audieri în acest caz, mai ales că preotul nu a vrut să dea detalii în fața anchetatorilor.

Preotul mai era implicat într-un alt dosar.

„La data de 8 decembrie 2020, Secţia 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din judeţul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins şi obţinut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromiţător. În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicaţi mai mulţi bărbaţi, care în perioada septembrie- decembrie 2020, au pretins şi obţinut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spaţiul virtual şi a nu transmite fotografii şi videoclipuri cu caracter compromiţător”, a transmis Poliţia. 

Indivizii reținuți între timp l-ar fi filmat pe cleric în ipostaze indecente și l-au amenințat că vor distribui imaginile pe internet.

Preotul din orașul Videle este un personaj destul de controversat, devenit cunoscut prin ritualurile ciudate pe care le efectua enoriașilor. În trecut, a fost filmat călcând peste credincioși într-un proces de exorcizare. Se pare că el este suspendat în ceea ce privește slujirea la biserica din Videle.

Reacția Bisericii Ortodoxe Române

„Este vorba despre un preot din episcopia Alexandriei care era deja suspendat de la slujire și care va fi deferit acum consistoriului bisericesc, forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave. Sancţiunea cea mai înaltă pe linie bisericească este caterisirea, adică îndepărtarea definitivă din preoţie. Este ceea ce urmează să se întâmple şi în acest nefericit caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*