liberinteleorman.ro

Un preot cu har are nevoie de sprijinul nostru pentru a hrăni trupește și spiritual comunitatea din Negreni

27 septembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Povestea preoților Danu, care fac de multă vreme efortul de a oferi hrană și cunoaștere comunităților din parohiile Negreni și Lada a impresionat întreaga țară. Pentru că într-un climat în care Biserica se face cunoscută preponderent prin comportamente abuzive, existența unor preoți care și-au asumat un rol de îngeri în comunitățile pe care le păstoresc are rolul de a ne oferi tuturor speranță. În acest moment, preotul Bogdan Cristian Danu derulează mai multe tipuri de acțiuni menite să îmbunătățească condițiile de viață ale oamenilor sărmani din comuna Tătărăștii de Jos.

El a reușit să ofere zilnic o masă caldă copiilor nevoiași și bătrânilor singuri din parohia sa, desfășoară lecții și activități educative în biserică și pune bazele unui centru social. Potrivit acestuia: „Am ajuns, în momentul de față să finalizăm lucrările de finisaje interioare la Centrul social Sfântul Spiridon din Negreni și avem nevoie de mobilier pentru cabinetul medical, cabinetul de informatică, atelierul de creație și sala de studiu, camere de cazare și magazie alimente, birou de mediere și altele.”

În plus, eforturile preotului sunt orientate și către plata tratamentului pentru o fetiță în vârstă de 7 ani, bolnavă de leucemie, dar și pentru instalarea unui sistem de încălzire centrală în Școală Gimnaziala Tătărăștii de Jos, în timp ce ce implică întreaga comunitate în construirea unei case sociale în satul Negreni pentru o familie nevoiasă cu trei copii pentru că aceștia nu ar mai avea, în curând, unde să locuiască. Toate acestea sunt în lucru în prezent și sunt susținute de Asociația „Casa Plină”.

În acest moment, părintele Danu spune că i-ar fi utile donații de orice fel, constând în : alimente, bani, materiale didactice, mobilier, materiale de curățenie și de igienă, materiale de construcție, lemne de foc. Însă banii ar putea constitui un sprijin mai important, căci încălzirea centrală din cadrul Școlii Asociația Casa Plină o susține în parteneriat cu Asociația Mana Cerească a fratelui său de la Lada, costurile fiind foarte ridicate.

Cei care doresc să sprijine financiar aceste demersuri extraordinare pot depune bani în conturile: Parohia Negreni de Sus – RO52 RNCB 0248075480490001 sau Asociația Casa Plină – RO11 RNCB 0304150259970001. Ceilalți, care doresc să facă altfel de donații, pot face personal o vizită în Tătărăștii de Jos, pentru a vedea cu ochii lor cum implicarea și devotamentul câtorva oameni pot îmbunătăți viața unei comunități întregi.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

DNA a luat urma peștelui cel mare. Insula Belina face conexiunea între Dragnea și TelDrum

Următorul articol

ANUNT PUBLIC

Cele mai recente articole de Cultură