Un ”mărțișor” de la Nela. Nela Țigăneșteanu!

în Politica altfel

Monica Vasilescu

nela tiganesteanuDouă propoziții și ambele greșite. Acesta este un nou record realizat de nimeni… nimeni alta decât consilierul județean votat de către teleormăneni – Nela Țigăneșteanu. Știm că am relatat cu frecvență că Nela nu are cunoştinţe suficiente de limbă astfel încât să scrie corect o frază, dar continuăm pentru că doamna consilier este un izvor nesecat de dume literare, deși surse demne de luat în seamă spun cu mâna pe inimă că aceasta este de naţionalitate română. Mărțișorul a constituit un nou prilej pentru Nela Țigăneșteanu de a se exprima public, pe Facebook, gafă care a adus-o din nou în atenția ziarului Liber în Teleorman. Pentru a remedia monstruozitatea de text scris pe site-ul de socializare amintit, cu toată bunăvoința și perseverența îi spunem consilierului că, în acest context, pronumele relativ ”care” cu funcţia sintactică de complement direct trebuie să fie însoţit de prepoziţia ”pe”. I-am spune și că ”primăverii” se scrie în forma asta, dar ni se pare atât de banal încât copiii de la clasa 0 ar leșina de râs să vadă o asemenea corectură.

Râdem, glumim, dar Nela este consilier județean și face legea după care se petrec lucrurile în județ. Deși mulți oameni deștepți stau în zilele noastre cu foamea-n gât, ei i s-a lipit fotoliul de dorsal și, de două mandate, încasează un salariu minim pe economie lunar pentru că ridică mâna în Consiliul Județean Teleorman. Trăiască politica eternă şi invincibilă !nela

4 Comments

  1. Greselile “se comit” in familie
    Nu doar politicienii gresesc in exprimare, ci si confrati de-ai autoarei, asa ca ar fi normal sa existe obiectivitate absoluta cand aratam fie… paiele, fie barna.
    Iata doua exemple culese intr-o singura zi dintr-un cotidian teleormanean:
    1. “Liceului Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, medalie de argint la Concursului Internaţional Infomatrix 2015” (Monica Dumitrescu/ Gazeta de Teleorman/ 31.03.2015)
    2. “… În fapt, s-a făcut o înţelegere de cooperare între cele două părţi, motivându-se pe relaţiile de prietenie bazate…”; “… Se doreşte stabilirea unor relaţii de prietenie între locuitorii dintre cadrul celor două administraţii administrativ-teritoriale…” (Ioan Dumitrescu/ Gazeta de Teleorman/ 31.03.2015)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*