Un localnic din Pietroșani a protestat la ușa primarului! Poliția: ”du-te, domne, acasă!”

în Actualitatea politică/Justitie/Politica altfel

Un cetățean din comuna Pietroșani, județul Teleorman, nu are pace în casa lui de ceva vreme, din cauza manelelor pe care le ascultă vecinii cu sonorul la maximum. A făcut diverse plângeri, a sunat la Poliție, dar nu și-a găsit liniștea. Ca atare, ultima soluție la care a apelat a fost să protesteze la ușa primarului din localitate, Ștefan Misirgic.

Sâmbătă seara, Minel Ciobanu și-a luat un clopot și s-a poziționat la ușa edilului-șef al comunei pentru a-l auzi și pe el cineva dintre autorități. În primele minute de la începerea acțiunii sale de protest a apărut Poliția, care i-a spus să se ducă acasă. După câteva replici în contradictoriu cu cei doi polițiști care încercau să-l facă pe localnic să renunțe la manifestarea sa, a venit și primarul, căruia cetățeanul i-a spus ce are pe suflet (după cum se poate înțelege din înregistrarea atașată).

Mai târziu, Minel Ciobanu a fost dus la Poliția din Zimnicea, încătușat și lovit, conform declarației sale: ”Pentru faptul că am protestat am fost încătușat și dus la Zimnicea. Am fost jignit în foarte multe feluri, dar cel mai grav a fost faptul că odată ajunși la Zimnicea am fost lovit de mai multe ori peste față cu mâna, iar pe urmă am fost lovit cu piciorul. Mă loveau mai rău ca pe un animal. Am fost ținut mai mult de 30 de minute, după ce am ajuns la Zimnicea, cu cătușele cu mâinile la spate. Nu m-am opus încătușării. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută se întâmplă din anul 2004. Am depus zeci și zeci de plângeri la mai toate instituțiile statului. Degeaba. Înainte să protestez la locuința numitului Fane Misirgic, am sunat la 112 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice de vreo 7-8 ori. Degeaba. Legea nu se aplică în comuna Pietroșani, județul Teleorman”.

Întrebat dacă a obținut certificat medico-legal în urma bătăilor pe care susține că le-a primit, Minel Ciobanu a zis că s-a consultat cu un avocat, iar acesta l-a descurajat să depună plângere, asigurându-l că nu va avea câștig de cauză: ”Eu pot să-mi obțin imediat certificat. Ce să fac cu el? Am zeci și zeci de plângeri începând cu anul 2004 și nu am rezolvat nimic”!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Asta se intampla tot din cauza noastra,tipic romanesc!
    Cineva a afirmat :”nu suntem popor,suntem populatie” !
    Ma intreb ce fac institutiile superioare?!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*