Un deputat teleormănean amenință: „Ai grijă, că vei fi urmărit!”

în Actualitatea politică/Din culisele politice
Violeta Răduț, deputat PSD Teleorman

Carmen Dumitrescu

Violeta Răduț, deputat PSD, cunoscută mai degrabă pentru blugii rupți și campaniile electorale pe banii Casei de Pensii, se remarcă acum și prin faptul că terorizează oameni, prin intermediul rețelelor de socializare. Povestea e simplă: atunci când Violetei nu-i place atitudinea unui om, îi sugerează faptul că s-ar putea să se lase cu probleme. Și, chiar dacă teleormăneanul nu mai e în Teleorman, fiind deja parte a Disporei, acesta decide, totuși, să șteargă comentariile postate în contradictoriu cu deputatul PSD, pentru a nu-i fi afectate rudele rămase în județul lui Dragnea și a rețelei sale de slugi credincioase.

Un teleormănean, plecat la muncă în străinătate, a luat decizia de a comenta pe Facebook la un articol semnat de redacția Newsweek, după ce a remarcat acolo un comentariu al unui fost coleg din Teleorman, membru PSD. În esență, semnatarul comentariului a susținut că e timpul ca prietenul său să deschidă ochii și să nu se mai lase manipulat de Dragnea. Intervenția deputatului de Teleorman, Violeta Răduț, a fost promptă. În primă fază, ea a găsit de cuviință să facă o corectură gramaticală (eronată), după care a început să amenințe.

L-am contactat pe teleormănean, care, pentru că are rudele în Teleorman, nu dorește să-i divulgăm identitatea. Acesta ne-a povestit, prin telefon, cum s-a desfășurat dialogul cu deputatul de Teleorman, Violeta Răduț: „Eu mai urmăresc pe Facebook ce mai spun unii și alții. E vorba de un fost coleg, care e la PSD, și era vorba despre un comentariu pe Newsweek cum că multinaționalele trebuie să cotizeze mai mult. Fostul meu coleg a comentat că e perfect. Iar eu am comentat la modul că Dragnea, pericolul ăsta național, n-ar trebui să te manipuleze. Și i-am zis „Deschide-ți ochii, măcar în al 12-lea ceas!”

Despre intervenția Violetei, teleormăneanul spune că a venit cam la o oră, aceasta susținând că „deschideți” se scrie legat. Autorul comentariului i-a explicat Violetei că atunci când adresezi un îndemn la persoana a doua singular, forma corectă a verbului e „deschide-ți!” „Eu i-am explicat că știu gramatică. Și la asta, ea a comentat: „Ai grijă că vei fi urmărit!” Exact așa! M-a sunat și mama să șterg comentariul și, ca să nu le fac rău alor mei, am decis să șterg comentariile și am și blocat-o. Apoi am aflat că Violeta Răduț asta e deputat PSD de Teleorman. Mie nu poate să îmi facă nimic, dar îi am pe ai mei. Eu nu am jignit-o, putea să recunoască, pur și simplu, că a greșit. Dar nu să mă amenințe.” Teleormăneanul susține că astfel de practici constituie un motiv bun pentru el de a renunța la cetățenia română: „E sub orice critică ce se întâmplă în România și în Teleorman. Eu oricum vreau să renunț la cetățenie, nu m-aș mai întoarce niciodată în țara aia. M-am gândit la început că o să mă întorc, dar nu are rost, nu mai e nicio șansă! „

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*