liberinteleorman.ro

Un copil de numai 2 ani și opt luni, diagnosticat cu autism, are nevoie de AJUTOR pentru a trăi o viață normală

14 februarie 2021

Un copil în vârstă de doi ani și opt luni, din Teleorman, are nevoie de ajutorul tuturor pentru a putea urma recuperarea care îi este esențială în evoluție. El suferă de autism, iar familia sa a început o luptă uriașă pentru a-i reda, pe cât posibil, o viață cât mai normală.

Micuțul a fost diagnosticat cu autism infantil de nivel mediu și are nevoie de 4.000 de lei lunar pentru terapie, o procedură care este precum hrana zilnică, deoarece copiii cu autism învață prin terapie ceea ce pentru restul copiilor vine natural. Orice pauză de la terapie este dăunătoare pentru că pierd abilitățile dobândite.

În sprijinul celui mic a venit Asociația Dincolo de Autism, care a deschis un cont în care se pot face donații special pentru el. Mama copilului nu cere bani efectiv și spune că oamenii pot dona, prin intermediul formularului 230, cei 3,5% din impozitul anual datorat pentru anul 2020. „Ne-am dori să ajungă acest formular la cât mai multă lume. Orice sprijin mic e un ajutor enorm. În acest moment, cel mic face terapie o oră pe zi, dar, pe măsură ce timpul trece și el crește, orele de terapie se vor suplimenta. Referitor la șansele de recuperare, nu ne spune nimeni un procent. E în funcție de evoluția fiecăruia. Fiecare copil cu autism este unic. Se știe doar că 40% dintre acești copii nu vorbesc niciodată”, ne-a spus mama copilului.

Cei care vor să ajute la evoluția copilului pot dona cei 3,5% din impozitul datorat sau bani în contul: RO47BACX0000001387273004.

Asociația Dincolo de Autism este un proiect îndrăzneț al unor tinere din Teleorman, care se luptă în fiecare zi pentru a da o șansă la o viață cât mai aproape de normalitate unor copii care suferă de autism și se prezintă astfel: „Asociația Dincolo de Autism își dorește să fie vocea copiilor speciali. Să strigăm pentru că majoritatea nu pot vorbi și scriem că: și NOI existăm, si NOI ne jucăm, și NOI ne străduim să învățăm, să cantăm, să pictăm ( chiar dacă pânza noastră la început, fără terapie, a fost doar în alb și negru) și NOI călătorim, visăm, sperăm!

Suntem autentici, pasionați de anumite domenii și tindem să devenim cei mai buni în ele. Suntem foc și gheață, soare și întuneric, tristețe și speranță, suntem slabi și în același timp cei mai puternici. Suntem speciali și avem nevoie de ajutor în călătoria noastră către lumea voastră. Și cât ne mai dorim să ajungem la destinație!”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. ati fi putut sa faceti referire si la asociatia copiilor cu dizabilitati de la Peretu, acolo unde Aurelia Patrascu impreuna cu alte cateva persoane sunt dedicate trup si suflet reintegrarii acestor copii in invatamantul de masa, recuperarii acestora ….centrul lucreaza la capacitate deservind copii din jud Teleorman si Olt..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Fotbalista Cristina Tudorache, după convocarea la lotul național: „Este o mândrie, dar și o responsabilitate”

Următorul articol

Viorica Dăncilă, după ce a scăpat din lanț: „Gâdea nu poate fi un lider cât încă este controlat de Liviu Dragnea”

Cele mai recente articole de Social