Un copil de doi anișori are nevoie de sângele nostru!

în Actualitatea politică

sangeCarmen Dumitrescu

Tudor Gabriel Mușat are doi ani și jumătate. La vârsta lui, transfuziile de sânge au devenit deja o rutină, căci micuțul are nevoie constantă de sânge, pe fondul unei maladii grave de care nu este, din fericire, conștient. În acest moment, el se află la Spitalul Fundeni din București, dar din cauza rezervelor limitate de sânge, transfuziile realizate în beneficiul băiețelului sunt condiționate de un număr de donatori. Mama lui, Melania Mușat, educatoare în județul Teleorman, a ajuns în pragul disperării, pentru că nu doar sângele este necesar vindecării celui mic, ci un donator de celule stem compatibil. Sora lui Gabriel nu are, din păcate, decât o compatibilitate de 50% cu acesta și nu este suficient, așa că până la rezolvarea acestei probleme teribile, micuțul are nevoie lunar de sânge. Melania Mușat le mulțumește anticipat tuturor celor care vor dori să ajute acest copil să trăiască și speră că lucrurile se vor rezolva în cele din urmă: “Vreau să le mulțumesc celor care vor dori să ne ajute donând. Sângele donat de dumnealor mă ajută să-mi mai pot îmbrățișa copilul încă o lună și încă o lună până ne ajută Dumnezeu să găsim un donator compatibil.”

Cei care doresc să ajute un copil să trăiască pot dona sânge, indiferent de locul în care se află și indiferent de grupa sanguină, pentru că donatorii trebuie să păstreze constantă rezerva de sânge a spitalului. Tot ce trebuie să facă ei este să se prezinte cât mai repede la un centru de recoltare a sângelui, fără să fi consumat în prealabil alcool sau grăsimi, și să menționeze că doresc ca sângele lor să ajungă la micuțul Tudor Gabriel Mușat, la Spitalul Fundeni din București.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*