Un copil de doi ani a căzut în fântână, iar pompierii încearcă de mai bine de șase ore să-l salveze

în Actualitate

Un copil din localitatea Balta Sărată, în vârstă de doi ani, a căzut, în cursul acestei dimineți, în jurul orei 11.00, într-o fântână, la o adâncime de aproximativ 16 metri. Încă de atunci, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență încearcă să-l aducă pe micuț la suprafață. ”La nivelul ISU Teleorman a fost activată grupa operativă, care s-a deplasat la fața locului. De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat prim-adjunctul inspectorului general al IGSU și șeful Centrului Operațional National. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu: 3 autospeciale de stingere 1 autospecială de intervenție pentru salavare de la înălțimi, 2 descarcerări, 1 autospecială CBRN, 1 autospecială pentru intervenție la dezastre și accidente colective, 1 punct de comandă mobil, 1 elicopter smurd, 1 elicopter transport, 1 echipaj SAJ cu medic. Misiunea este în dinamică, iar forțele de intervenție depun eforturi susținute pentru salvarea micuțului. Spitalul mobil și autospeciala CBRN, care au tunuri cu aer cald, au fost deplasate pentru a evita intrarea în hipotermie a copilului. Salvatorii introduc permanent oxigen în puț pentru ca micuțul să nu treacă în stare de inconștiență”, potrivit informațiilor furnizate de maior Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Pe de altă parte, și mama copilului, din nou însărcinată, a primit îngrijiri medicale, după șocul suferit. Revenim cu amănunte.

UPDATE: Copilul a fost salvat și preluat de o ambulanță. El a fost scos din fântână cu ajutorul unei tije metalice, după o operațiune extrem de greoaie, care a durat mai mult de 10 ore, iar meritul aparține pompierilor și tuturor forțelor implicate!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*