Un convoi cu zeci de repatriați a ajuns peste noapte în Teleorman

în Actualitatea politică/Administratie

Recomandările autorităților nu sunt nici pe departe ascultate de populație. Cu atât mai mult în privința celor care decid acum să se întoarcă acasă din străinătate, punându-și astfel în pericol familiile și cunoscuții. Sute de indivizi se întorc săptămânal în Teleorman și ajung în centrele locale de carantină unde petrec 14 zile, adeseori cu numeroase obiecții și proteste. Unii dintre ei sunt chiar violenți și îi pun în pericol pe cei însărcinați cu supravegherea lor, dar și pe cei cu care sunt obligați să-și împartă carantina. Un nou convoi de persoane ajunse în Teleorman din zonele roșii ale lumii a ajuns noaptea trecută într-un centru de carantină situat la marginea Alexandriei. Se presupune că cele peste 50 de persoane ajunse noaptea trecută în județ și duse direct în carantină, au făcut acest efort pentru a putea să-și petreacă acasă sărbătorile pascale. Practic, ei și-au planificat excursia de Paște în Teleorman, luând în calcul inclusiv perioada de carantină.

În ultimele 24 de ore, în România au intrat aproape 15.000 de persoane din zonele roșii și galbene. Toate au fost verificate la graniță și ulterior însoțite până în localitatea de domiciliu, pentru a fi carantinate.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*