Un cetățean cu simț civic a trimis ISU la Prefectura Teleorman

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

După mult timp în care nu au mișcat un deget în domeniul securităţii în caz de incendii, autoritățile s-au pus serios pe treabă și au împărțit sancțiuni în stânga și-n dreapta, urmând ca toate neregulile înregistrate în ani să fie puse la punct ”ca prin minune”. Dacă în cazul unor baruri, cluburi și restaurante pompierii ”au tăiat și au spânzurat”, în sensul că le-au închis la primul control, fără avertisment, în cazul instituțiilor publice, controlorii s-au mai domolit.

Instituția Prefectului Județul Teleorman a fost verificată recent. Nu în cadrul unui control planificat, ci la sesizarea unui teleormănean cu spirit cetățenesc foarte bine dezvoltat, care a semnalat mai multe nereguli, cum ar fi aceea că hidranții nu sunt dotați corespunzător. Inspecția a dovedit că problemele există, drept pentru care s-a luat o măsură blândă de coerciție, în sensul că Prefectura a fost sancționată contravențional cu avertisment, conform legii privind apărarea împotriva incendiilor.

”Într-adevăr, s-a făcut un control la Prefectură și s-a constatat că cele semnalate de acel cetățean sunt adevărate. S-a aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 307/2006. S-a dat un avertisment scris pentru o neregulă și un avertisment verbal pentru alte trei nereguli. Sancțiunile se aplică gradual, în funcție de gravitatea neregulei. Sunt obligați ca în teremen de 30 de zile să remedieze problemele”, a declarat căpitan Adrian Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

isu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*