Un centru de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc a fost deschis astăzi la Gratia

în Actualitatea politică

centrulCarmen Dumitrescu

Violenţa domestică, iresponsabilitatea parentală, dar şi sărăcia cumplită în care se zbat multe familii din Teleorman au dus la creşterea cazurilor de copii supuşi riscului de a fi separaţi de familie. Autorităţile locale acordă atenţie fenomenului, în măsura fondurilor existente, dar situaţia este departe de a fi liniştitoare, chiar dacă pe alocuri se mai fac unele eforturi.

Un exemplu în acest sens este deschiderea în localitatea Gratia a unui Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, amplasat în satul Ciurari-Deal. La evenimentul organizat astăzi, 17 septembrie, a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, în contextul în care instituţia pe care o conduce suportă 50% din totalul cheltuielilor de funcţionare ale acestui centru extrem de util pentru comunitatea locală.

Potrivit celor responsabili de buna activitate a centrului, acesta  poate oferi găzduire unui număr de 25 de copii şi are posibilitatea de a acorda servicii specializate destinate copiilor separaţi temporar de părinţii lor sau aflaţi în situaţii speciale, în familii vulnerabile, pentru care au fost elaborate în cadrul direcţiei de specialitate, programe cu caracter educativ-preventiv. Deschiderea centrului de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc din comuna Gratia se include în aria preocupărilor privind planul de acţiune pentru implementarea strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale a judeţului Teleorman.

Din acest moment, un număr de 25 de copii aflaţi în situaţii de risc au o şansă în plus la educaţie şi la condiţii de viaţă decente, care să le permită o dezvoltare armonioasă pe termen lung. Astfel de centre ar trebui înfiinţate în cât mai multe comune din Teleorman, cunoscut fiind faptul că mai ales în mediul rural, copiii nu se bucură de şanse corecte pentru a creşte frumos.

Valoarea totală a investiţiei  este de peste 453 mii lei, iar la deschiderea oficială a Centrului au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Teleorman, ai primăriei locale şi oameni din zonă, care înţeleg importanţa investiţiei pentru întreaga comunitate pe termen lung.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*