liberinteleorman.ro

Un bărbat din Teleorman susține că angajatul serviciului 112 i s-a adresat cu apelativul „Băi, Lache”

23 ianuarie 2020

În cursul zilei de ieri, 22 ianuarie, un bărbat din Teleorman circula cu mașina personală pe străzile Alexandriei, când a remarcat o femeie care stătea pe mijlocul drumului și dansa, iar când mașinile se apropiau, aceasta pur și simplu, sărea în fața lor. El își amintește că femeia părea să fie într-o criză și s-a temut atât pentru siguranța ei, cât și pentru cea a șoferilor. În consecință, bărbatul a sunat la numărul unic de urgență 112. Un angajat al serviciului a răspuns, dar auzind despre ce este vorba, a susținut că nu e treaba poliției să asigure consiliere psihologică persoanele instabile emoțional și l-a întrebat pe cetățean dacă nu o poate ridica pe femeie de pe stradă. În cele din urmă, polițistul a închis telefonul, nu înainte de a se adresa apelatului cu apelativul „Băi, Lache!”. Cel puțin asta susține bărbatul care a sunat pe numărul destinat urgențelor. De altfel, acesta a scris și pe o rețea de socializare despre experiența sa.

Azi, la ora 16.53, am sunat la 112 să le spun că pe strada Cuza Vodă din Alexandria e o femeie care se aruncă în fața mașinilor. Am fost transferat către un domn polițist care m-a întrebat de ce nu am oprit mașina, să o conving eu pe doamna aceea cu probleme să părăsească carosabilul. I-am spus că nu e asta treaba mea, ci a Poliției. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus că nu e treaba dansului să consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat și l-am întrebat cum se numește. A refuzat să răspundă, apoi mi-a spus „Băi Lache!”. Da. Polițistul de la 112 mi-a spus „Băi Lache!” și a închis.

Sursa: Facebook

Având în vedere cele întâmplate, bărbatul spune că a făcut și sesizare scrisă către IPJ Teleorman și a cerut înregistrarea conversației sale cu polițistul de la 112, pentru ca acesta să fie tras la răspundere pentru atitudinea avută.

Poliția Teleorman susține, însă, cu totul și cu totul altceva. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Dana Pășu, polițistul de la 112 nu ar fi folosit acel apelativ, ci ar fi spus, de fapt, „OK”. Mai mult, apelul a fost direcționat către Poliția Municipală Alexandria, iar conducerea a ascultat personal convorbirea și spune că apelativul nu a fost folosit în discuția telefonică.

Apelul a fost direcționat către poliția Alexandria, iar conducerea a ascultat convorbirea, în urma informațiilor apărute în spațiul public, si spune că apelativul nu a fost folosit. De fapt, polițistul i-a spus cetățeanului „OK”. În acest moment, se verifică situația apărută în spațiul public și nu știm ca cetățeanul să fi făcut plângere, dar pe înregistrare nu apare apelativul în cauză.”, a declarat Dana Pășu pentru Ziarul Liber în Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Elevii din campusul școlar Zimnicea se plâng că sunt ținuți ca la închisoare și fortați să cumpere mâncare de la chioșcul unui consilier PSD

Următorul articol

Paul Stănescu despre greșelile PSD: „Liviu Dragnea, având o problemă cu justiția, nu trebuia să iasă partidul să vorbească de justiție”

Cele mai recente articole de Dezvăluiri