liberinteleorman.ro

Un băiețel din Teleorman are nevoie de bani pentru a supraviețui

Monica Vasilescu

Luca David Costin are doi ani și suferă de Paralizie cerebrală – Tetrapareză spastică și Hidrocefalie posthemoragică, în urma unui accident de mașină suferit împreună cu părinții lui. Este singurul copil al familiei Giugium din Poroschia, a venit pe lume prin cezariană și a fost un bebeluș fără probleme până la trei săptămani de viață. În data de 19 septembrie 2016, părinții, împreună cu micuțul, au fost implicați într-un accident de mașină foarte grav, în urma căruia toți trei au ajuns în stare foarte gravă la spital. Cel mic a stat în comă, iar medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire.  David a luptat, însă, cu toate că a rămas cu diagnosticul de fractură craniană și suferă acum de Paralizie cerebrală – Tetrapareză spastică și Hidrocefalie posthemoragică. Părinții celui mic ar face orice pentru ca băiețelul lor să redevină un copil fericit, dar au mare nevoie ajutor. Până în prezent, cel mic are 7 operații (la cap; reflux, hernie hiatală gastrostomă). Nu poate vorbi, nu merge, nu poate sta în șezut și nu mânâncă pe guriță, primește mâncare direct în stomăcel.
Părinții copilului ar face orice ca acesta să primească o șansă să-și revină, astfel încât au cerut păreri mai multor medici. În luna martie, au fost acceptați în Turcia pentru investigații cu celule stem, dar toate eforturile au fost în zadar. Din cauza problemelor neurologice, medicii nu garantează evoluția. Acum, singura șansă a lui David este Turcia, spitalul Beyin Hastanesi, unde i s-au dat speranțe de viață.
”Ca mamă, am simțit că îmi fuge pământul de sub picioare că nu pot face nimic, nu știu unde să mă duc, cu cine să vorbesc. Ascultam cum medicii vorbeau nonșalant despre băiețelul meu, că nu o să își revină și că nu are șanse să devină un copil normal, dar eu nu m-am dat bătută și am trimis mailuri în străinătate, majoritatea cu rezultat negativ. Am fost acceptați la spitalul Beyin Hastanesi și, pe 26 luna asta,  vom placa pentru investigații. Avem nevoie de suport financiar. O sumă oricât de mică pentru noi contează. Vă mulțumim din suflet!”, spune mama lui David.
Cine vrea să-l ajute pe cel mic să supraviețuiască și să aibă o șansă la investigații amănunțite poate dona în conturile de mai jos:
• Titular cont BCR Giugium Ionut Nicolae
• cont în lei :RO38RNCB0526153308740001
• cont în euro : RO11RNCB0526153308740002

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deputat de Diaspora către Carmen Dan: ”Mai aveți în dumneavoastră o fărâmă de demnitate și omenie și să vă dați demisia?”

Următorul articol

Jucătoarele Universității Alexandria, convocate la acțiuni ale loturilor naționale

Cele mai recente articole de Actualitate